25 gjengmedlemmer drept

En meksikansk soldat ved liket til en av de 25 døde narkotrafikkantene i byen General Trevino, i delstaten Nuevo Leon State, ved grensen til USA. Et sammenstøt mellom soldater og gjengmedlemmer nær byen Monterrey nord i Mexico etterlot 25 døde, melder lokale medier. Foto: Scanpix/AFP.
En meksikansk soldat ved liket til en av de 25 døde narkotrafikkantene i byen General Trevino, i delstaten Nuevo Leon State, ved grensen til USA. Et sammenstøt mellom soldater og gjengmedlemmer nær byen Monterrey nord i Mexico etterlot 25 døde, melder lokale medier. Foto: Scanpix/AFP.

Et sammenstøt mellom hæren og gjengmedlemmer ved en gård nær byen Monterrey nord i Mexico etterlot minst 25 døde gjengmedlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To soldater ble såret og tre personer gjengen hadde kidnappet ble frigjort i aksjonen nær Ciudad Mier, ved grensen til USA, heter det i en uttalelse fra militæret i regionen.

Skyteepisoden skjedde etter at man ved luftovervåkning oppdaget «væpnede menn utenfor en bygning» i byen, som ligger i delstaten Tamaulipas. Dette er en grenseregion der volden har tiltatt de siste månedene, inkludert massakren på 72 innvandrere forrige uke.

I følge lokale medier stormet hæren en treningsleir etablert av en antatt narkoliga, militærets uttalelse nevner ikke noe om dette.

Massakre

Den militære ledelsen sier 23 automatgevær og 23 kjøretøy ble beslaglagt ved gården, blant disse to som var «malt for å ligne militære kjøretøy».

Myndighetene gir konflikten mellom Gulf-kartellet og deres tidligere allierte i «Zetas» skylden for en bølge med skyteepisoder, kidnappinger og drap nordøst i Nuevo Leon og i nabodelstaten Tamaulipas.

En såret ecuadoriansk overlevende etter massakren på innvandrere i Tamaulipas, som ble oppdaget forrige uke, har gitt Zetas skylden. Han sier han og tre andre innvandrere klarte å flykte fra massakren.

Kort tid etter den grusomme oppdagelsen forsvant en politimann og en etterforsker som jobbet med saken, en lokal ordfører ble skutt og drept og flere eksplosjoner rammet en lokal tv-stasjon og en politistasjon.

- En suksess

President Felipe Calderon, som har møtt økende kritikk for sin militære inngripen mot organisert kriminalitet, som begynte for tre og et halvt år siden, forsvarte torsdag sin plan. Han mente den økende volden landet rundt skyldes at aksjonen har vært en suksess.

- At høytstående kriminelle ledere har blitt tatt til fange eller drept gjør disse kriminelle organisasjonene mer desperate, sa han i sin fjerde tale til nasjonen. Han sier 125 kriminelle ledere har blitt tatt til fange eller drept under hans administrasjon.

- Konfrontasjonen svekker de kriminelle gjengene, men skaper også stor uro i resten av samfunnet, sier presidenten som svar til den økende kritikken av det enkelte ser som en altfor hardhendt politikk.

- Det er en stadig mer blodig krig mellom organiserte kriminelle grupper som kjemper om territorium, markeder og transportruter, sier Calderon, som har satt inn omkring 50.000 soldater landet rundt for å kjempe mot de mektige narkokartellene.

Mer enn 28.000 mennesker har mistet livet i antatt narkorelatert vold siden 2006, ifølge offisielle tall.

Personvernpolicy