Tror samme mann antastet jenter i Oslo og Asker

Oslo-politiet bruker nå både helikopter og sivile patruljer i letingen etter mannen som har befølt skolejenter i Oslo og trolig også Asker og Bærum. Foto: Scanpix
Oslo-politiet bruker nå både helikopter og sivile patruljer i letingen etter mannen som har befølt skolejenter i Oslo og trolig også Asker og Bærum. Foto: Scanpix

Politiet tror samme mann står bak beføling av til sammen sju jenter i alderen 8-10 år i Oslo og Bærum i august. De har foreløpig ingen identitet på mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet bruker nå både helikopter og sivile patruljer i letingen etter mannen som har befølt skolejenter i Oslo og trolig også Asker og Bærum.

Det skriver Aftenposten.no.

Politiet mener beskrivelsen av mannens utseende og framgangsmåte tyder på samme gjerningsmann, opplyste leder Hanne Kristin Rohde i volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

Det første antatte overgrepet fant sted i Ullevål hageby i Oslo 21. august. Her ble en jente befølt av en mann. 30. august ble fire jenter antastet ved en skole i Holmenkollåsen i Oslo, mens en mann mandag skal ha forsøkt å lokke to andreklassinger ved en skole i Bærum med seg hjem.

Nye tilfeller onsdag

– Alle har gitt noenlunde samme beskrivelser av en mørkhudet mann på sykkel. Noen har beskrevet ham som skallet, mens andre har opplyst at han har vært iført caps, sier Rohde til NTB.

Alle de involverte jentene er i 8-10-årsalderen. Også to nye hendelser som kan ha samme gjerningsmann, ble rapportert onsdag kveld, skriver Budstikka.

På Østerås spurte en mann som beskrives som i slutten av 20-årene, to jenter på 7-8 år om de ville være med ham hjem. Litt senere på Jar ble en 8-åring forfulgt av en mann i en bil, men jenta fikk løpt unna.

Noen av jentene har også opplyst at mannen har vært iført en oransje joggebukse. Oslopolitiet vil foreløpig ikke fastslå mannens alder.

– Han har ikke opptrådt voldelig eller aggressivt overfor jentene, sier Rohde.

Nabodistrikter varslet

Oslo og Asker og Bærum politidistrikt har satt inn store ressurser på saken og har blant annet vært ute med politihelikopter for å se etter mannen. De har også bedt nærliggende distrikter om å melde fra om mistenkelige forhold.

– Vi har satt inn ekstra patruljer i tiden da barn er på vei til og fra skolen, og det er innhentet overvåkingsopptak fra mulige steder han kan ha passert. Foreløpig har vi ingen identitet på mannen, sier Rohde.

Rohde opplyser at politiet har fått inn en rekke tips i saken. Disse er de nå i gang med å sammenholde for å komme på sporet av gjerningsmannen.

– Foreløpig ser det ut til at han holder seg i området fra vestkanten i Oslo til Asker og Bærum. Vi oppfordrer foreldre til å ta på alvor eventuelle signaler fra barn som kan ha sett eller opplevd lignende forhold den siste tiden, sa Rohde under pressekonferansen.

Les også: Ung gutt innrømmer overgrep

(©NTB)

Personvernpolicy