Mistenkt for babydrap i Nederland

Det er funnet to døde babyer i hagen til en nederlandsk kvinne som i forrige uke ble pågrepet for drapet på et tredje spedbarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle kvinnen bor i landsbyen Geleen, rundt 20 mil sørøst for Amsterdam.

- Etter ytterligere tekniske undersøkelser ble det funnet to lik til, sier talsmann for påtalemyndigheten, Eugene Baak, til den nederlandske avisen Telegraf.

Se også: Her fant de to døde babyer

Det første babyliket ble funnet i et skur på eiendommen til kvinnen forrige fredag.

Tester skal allerede ha fastslått at kvinnen er mor til ett av barna, og rettsmedisinere jobber med å finne ut om hun er mor til alle tre.

- Videre rettsmedisinske undersøkelser kunne gi svar på alderen på barna, når de tre barna døde, og om det er hennes barn, sier han videre.

Venner og naboer er i sjokk etter at nyheten ble kjent i går.

- Dette er fryktelig. At noe sånt skjer her i vår gate er utrolig. Du hører og leser om det, men at det skjer her i fredelige Rembrandtlaand … Jeg har ikke ord, sier naboen Anita Loo.

- Jeg visste ikke engang at hun var gravid. Vi deler oppkjørsel og jeg så henne regelmessig. De mekket alltid på de gamle bilene sine; det var deres lidenskap. Det kom som en overraskelse på alle i nabolaget at de i det hele tatt ventet barn. Hun var alltid slank. Og at hun nå er mistenkt for å drepe en baby er selvsagt helt forferdelig, sier naboen Kivit.

For bare en måned siden ble Nederland rystet av en lignende sak, da politiet fant levningene av fire babyer på loftet i et hus i landsbyen Nij Beets. En 25 år gammel kvinne er mistenkt for å ha drept barna over en periode på åtte år.

Les mer: Nederlandsk kvinne mistenkt for fire babydrap


Vis større kart

Personvernpolicy