Terrormistenkte løslatt i Amsterdam

Et mobilbilde viser en av de to jemenittiske mennene bli pågrepet av nederlandsk politi mandag. Onsdag ble begge mennene løslatt, og påtalemakten i Nederland slo fast at terrormistanken mot dem var grunnløs. Foto: REUTERS/SCANPIX
Et mobilbilde viser en av de to jemenittiske mennene bli pågrepet av nederlandsk politi mandag. Onsdag ble begge mennene løslatt, og påtalemakten i Nederland slo fast at terrormistanken mot dem var grunnløs. Foto: REUTERS/SCANPIX

De to jemenittiske mennene som mandag ble pågrepet på flyplassen i Amsterdam, mistenkt for terrorvirksomhet, ble onsdag løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskning i både USA og Nederland viste ingen tegn på at de to hadde planer om å gjøre noe kriminelt, opplyste påtalemyndigheten i Nederland onsdag.

De to mennene ble pågrepet om bord i et fly fra Chicago, og myndighetene mistenker at de «øvde» på å gjennomføre et terrorangrep.

Det ble funnet tapetkniver og en mobiltelefon tapet til en flaske i bagasjen deres.

I timene etter pågripelsen verserte det ulike teorier om hvorvidt hendelsen var en misforståelse eller en faktisk trussel.

Les også: To terrormistenkte pågrepet i Nederland

ABC News identifiserte mennene som Ahmed Mohamed Nasser al-Soofi og Hezam al-Murisi, ifølge den ene mannens naboer er Soofi fra Jemen. The New York Times skriver at begge mennene har jemenittisk bakgrunn, med en nederlandsk myndighetsrepresentant som kilde.

De ser ut til å ha gått om bord i United Airlines flight 908 fra Chicago, Illinois og reist videre til Amsterdam tross en rekke sikkerhetsbekymringer som begynte i Birmingham, Alabama, der Soofi skal ha påbegynt sin reise.

Personvernpolicy