Helenkel premiereseier for Norge

Tine Stange som skyter under håndball-VM i Kina mellom Norge og Japan i Suzhou lørdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

<pNorge fikk lett spill i VM-åpningen lørdag. Japan ble slått 34-19 (15-9).</p

Suzhou (NTB): Norge åpnet friskt med en rekke kontringsmål. Det sto 6-1 etter noen få minutter. Men det ble en åpningskamp med svært varierende spill.

Det sto 15-9 ved pause.

Trener Thorir Hergeirsson ledet Norge for første gang i et mesterskap. Han benyttet muligheten til å bruke alle spillerne. Dette for å få dem i gang.

Kari Mette Johansen løp inn flere mål i første omgang. Linn-Kristin Riegelhuth var flittig og stoppet på sju mål.

Camilla Herrems kvikke føtter ga også sju scoringer mot en begrenset motstander.

Redusert

Norge har ikke tapt en åpningskamp i et mesterskap siden 29-30 mot Ukraina i VM 2003.

Denne gangen var seieren gitt på forhånd. Det er voldsomme kvalitetsforskjeller på lagene i dette VM-et.

De norske jentene vant både OL og EM i fjor. VM-troppen mangler stjernespillere som Gro Hammerseng og Katja Nyberg. Begge har takket nei til landslaget for en stund.

Keeper Terese Pedersen og Tonje Larsen ble spart lørdag. Begge spiller trolig mot Tunisia søndag.

Norge fortsetter med Chile (17-51-tap for Romania) mandag. Så avsluttes gruppen mot Ungarn og Romania.

De tre beste går til hovedrunden og tar med seg poengene fra innbyrdes kamper.