Fire israelere skutt og drept på Vestbredden

Israelske soldater blokkerer veien til Vestbredden, etter at fire israelerer ble skutt og drept. AFP PHOTO/HAZEM BADER
Israelske soldater blokkerer veien til Vestbredden, etter at fire israelerer ble skutt og drept. AFP PHOTO/HAZEM BADER

Fire israelere, blant dem en gravid kvinne, ble drept i et skyteangrep på den okkuperte Vestbredden tirsdag. Hamas har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan bekrefte at det er fire døde på åstedet, sa den israelske polititalsmannen Micky Rosenfeld tirsdag kveld.

Ifølge Rosenfeld ble bilen de drepte satt i, angrepet på veien til bosetningen Kyriat Arba ved byen Hebron, sør for Jerusalem.

Rosenfeld kalte angrepet en terrorhandling.

Den militante fløyen av Hamas, Qassam-brigadene, har tatt på seg ansvaret for angrepet der to kvinner og to menn ble drept. Ifølge medisinsk personell var en av kvinnene gravid.

Fredssamtaler

Angrepet skjedde samtidig som Israels statsminister var på vei til USA for å møte palestinernes president Mahmoud Abbas i et forsøk på å få i gang fredssamtaler.

De direkte forhandlingene mellom Israel og den palestinske selvstyremyndigheten har stått stille siden krigen på Gazastripen i januar 2009.

USAs president Barack Obama skal lede møtet der Netanyahu og Abbas torsdag møtes ansikt til ansikt.

Et av de viktigste spørsmålene for palestinerne er nettopp bosetningspolitikken til Israel på den okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Hyllet angrepet

Hamas, den islamistiske bevegelsen som har kontrollen på Gaza-stripen, var tirsdag raskt ute med å hylle de første drapene på israelere på Vestbredden siden midten av juli.

– Handlingen viser hvor feilslått sikkerhetskoordineringen mellom palestinere og israelere er, og er en naturlig konsekvens av okkupasjonen, sa en talsmann for Hamas.

Hamas er sterkt imot at fredssamtalene gjenopptas.

Personvernpolicy