Bollywood-team får ikke lande

Et Bollywood-team ville filme en storslagen scene på Kjeragbolten, men fikk ikke tillatelse til å lande.
Et Bollywood-team ville filme en storslagen scene på Kjeragbolten, men fikk ikke tillatelse til å lande.

Bollywood-regissør får ikke lov til å lande på Kjeragbolten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et indisk filmteam ønsker å filme Kjeragbolten i Ryfylke, men får ikke lande med helikopter i landskapsvernområdet. Å bære utstyret til topps er uaktuelt.

I følge Aftenbladet.no vil den tamilske regissøren K V Anand komme til Lysefjorden neste uke, og planen hans skal være å spille inn scener til en ny storfilm, «Ko», på Preikestolen og Kjeragbolten, skriver Aftenbladet.no

Samme regissør står bak filmen «Ayan», en storfilm som 12 millioner indere gikk på kino for å se.

Ordføreren i Forsand kommune beklager at kommunen må si nei til helikopterlanding på grunn av landskapsvernet i området. Kommunen har foreslått at teamet kan leie norske «sherpaer» til å bære det tunge utstyret, men det er uaktuelt.

– Filmen vil nå ut til millioner. Derfor er det leit å si nei til et godt tiltak som kan markedsføre Lysefjorden mye bedre enn når Stavanger bruker Preikestolen i sin markedsføring, beklager ordfører i Forsand, Ole Tom Guse overfor Aftenbladet.

Kjerag ligger i Frafjordheiene landskapsvernområde. Også Statsministerens kontor fikk nei til helikopterlanding her, bare basehopperne har spesialtillatelse til en årlig landing.

Derimot får regissør Anand lov å fly til Preikestolen. Det må skje før klokka 8 på morgenen, og etter klokka 18 på kvelden, og det er bare utstyret som får flyhaik, filmteamet og danserne må gå opp. (©NTB)

Personvernpolicy