Microsoft-gründer saksøker nettgigantene

Microsoft-gründer Paul Allen går til sak mot noen av IT-verdens aller største aktører. Foto: Nati Harnik (AP Photo)
Microsoft-gründer Paul Allen går til sak mot noen av IT-verdens aller største aktører. Foto: Nati Harnik (AP Photo)

Paul Allen mener at blant annet Google, Facebook og Apple bryter patentloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Paul Allen var en av Bill Gates’ nærmeste medarbeidere da Microsoft ble grunnlagt i 1975. Han mener at han sitter på rettighetene til en rekke betydelige patenter innenfor IT, og går rettens vei for å få tilbake det som han mener er sitt.

Saksøker «alle»

Blant selskapene som han saksøker finner vi noen av de største innovatørene på Internett, blant dem Google, YouTube, Facebook, Apple, Yahoo og Ebay. I tillegg står AOL, Staples, Officemax, Office Depot og Netfix på listen over selskaper som Allen mener har stjålet eller brutt ett eller flere av hans patenter.

Paul Allen mener blant annet at Google har fjernet en kreditering av navnet hans, slik de gjorde i startfasen for 12 år siden, mens Facebook beskyldes for å ha benyttet en teknologi som gjør brukerne oppmerksomme på stoff som er relatert til annet stoff som finnes på nettsamfunnet.

- Meningsløst

- Dette søksmålet mot noen av Amerikas mest innovative selskaper viser den uheldige trenden hvor folk prøver å konkurrere i rettsalen, heller enn i markedet, sier selskapet til vår nyhetstjeneste, sier en representant for Google i en kommentar til IDGs nyhetstjeneste.

Facebook-gründerne avviser på sin side søksmålet og kaller det meningsløst.

Personvernpolicy