FCK-aktuelle Christian Bolaños nektet å juble da han sendte Start foran mot Rosenborg.

Kampfakta

Start – Rosenborg 2-3 (1-1)

10.168 tilskuere

Mål: 1-0 Cristian Bolanos (22), 1-1 Rade Prica (32), 2-1 Espen Hoff (51), 2-2 Markus Henriksen (65), 2-3 Prica (74).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Ole Martin Årst, Start.

Lagene:

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie – Hunter Freeman, Clarence Goodson, Avni Pepa, Rolf Daniel Vikstøl (Mads Stokkelien fra 79.) – Cristian Bolanos, Christer Kleiven, Solomon James Owello, Espen Børufsen – Espen Hoff – Ole Martin Årst.

Rosenborg (4-1-3-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin – Anthony Annan – Fredrik Winsnes, Roar Strand, Markus Henriksen – Steffen Iversen (Trond Olsen fra 46.), Rade Prica.

Costaricaneren er oppe i seks mål etter sin fenomenale heading i 2-3-tapet mot Rosenborg søndag kveld. De andre Start-spillerne jublet hemningsløst, mens Bolaños hadde steinansikt etter å ha lurt RBK-keeper Daniel Örlund fra 16 meter.

Trolig forlater Bolaños Start til fordel for FC Københavns Ståle Solbakken. Den målfarlige spilleren har vært stor helt på Sørlandet, men har ønsket seg vekk den siste tiden. Vålerenga og Rosenborg er også koblet til ballartisten.

Rade Prica ble helten for RBK. Svensken slo til to ganger. Først utlignet han på en retur etter 32 minutter. Pricas første avslutning ble reddet på strek etter en fin skuddfinte, men returen satte storscoreren i mål.

Espen Hoff ga Start ledelsen igjen tidlig i annen omgang, men Markus Henriksen utlignet for bortelaget med en lekker helvolley der han bredsidet ballen inn i mål etter flott forarbeid fra Trond Olsen.

Snytt?

Vinnermålet kom et kvarter før slutt. Drøyt 10.000 tilskuere fikk se Pricas perfekte timing i luften da svensken headet et fin crosser fra Mikael Dorsin i mål. Både Clarence Goodson og Avni Pepa ble tilskuere i den situasjonen. Det gjorde at Prica spratt opp i ni seriemål.

Bolaños var nær utligning etter 82 minutter. Med et frekt frispark, nesten uten tilløp, siktet Starts nier mot krysset. Bare en mektig enhåndsredning fra Daniel Örlund i RBKs mål hindret scoring.

Espen Hoff misbrukte også en stor sjanse, mens det ble fullstendig kaos på overtid. Først headet Mads Stokkelien mot mål. TV-reprisene viste at ballen aldri var inne, men på returen kunne det se ut til at Avni Pepa ble snytt for scoring all tid hans avslutning syntes å ha vært over streken.

Taper aldri

Rosenborg nekter å tape. Serielederne har spilt 22 seriekamper i år uten nederlag. 15-7-0 er de klare tall på tabellen. Ni poeng skiller ned til toer Vålerenga. Deretter følger Tromsø med 40 poeng og Strømsgodset med 36.

Start er nummer sju med 32 poeng. Bare to hjemmekamper er blitt tapt denne sesongen. Lillestrøm har også reist hjem fra det blide sørland med full pott.

RBK har spilt 25 seriekamper på rad uten tap. Forrige nederlag kom mot nettopp Start. Da lagene møttes i Trondheim 4. oktober i fjor vant sørlendingene 3-2. Den kampen avgjorde Bolaños på overtid. (©NTB)