«Godstog» mot europacupspill

Strømsgodset og Lars Sætra med noe stort på gang? (Foto: Scanpix).

Strømsgodset øyner medalje og europacupplass etter at Fredrik Nordkvelle (24) holdt huskestue med tabelljumbo Sandefjord i eliteserien søndag.

Kampfakta

Sandefjord – Strømsgodset 0-3 (0-1)

4384 tilskuere

Mål: 0-1 Krister Aunan (30), 0-2 Fredrik Nordkvelle (51), 0-3 Ola Kamara (88).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Ebrima Sohna, Sandefjord, Alfred Sankoh, Lars Christopher Vilsvik, Strømsgodset.

Lagene:

Sandefjord (4-4-1-1): Joachim Heier – Olav Zanetti, Espen Nystuen, Alexander Gabrielsen, Martin Jensen – Vamouti Diomande, Panajotis Dimitrades, Ebrima Sohna (Henrik Gustavsen fra 72.), Malick Mane (Ørjan Røyrane fra 61.) – Fredrik Gulsvik – Martin Torp (Victor Demba Bindia fra 61.).

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Krister Aunan, Lars Sætra, Glenn Andersen, Lars Christopher Vilsvik – Alfred Sankoh (André Hanssen fra 66.), Jason Morrison, Fredrik Nordkvelle – Øyvind Storflor, Ola Kamara (Petar Rnkovic fra 89.), Muhamed Keita.

Drammenserne styrte enkelt til 3-0-seier i hvalfangerbyen og sørget for lagets sjette trepoenger på de siste ni kampene. Strømsgodset har kun gått av banen én gang, mot Odd Grenland for en drøy måned siden, med tap siden begynnelsen av juni.

Før det var laget inne i en helsvart periode med fire tap på rad (Odd Grenland, Lillestrøm, Stabæk og Aalesund).

Bare serieleder Rosenborg (14) og – toer Vålerenga (12) har flere seirer. Både Strømsgodset og Tromsø har vunnet elleve kamper hver i år.

Etter at Krister Aunan ga gjestene ledelsen med et knallhardt skudd da halvtimen var spilt, tok Fredrik Nordkvelle over showet. Seks minutter etter at annen omgang var sparket i gang, sørget den tidligere Pors-spilleren for kampens prestasjon da han rundet en Sandefjord-forsvarer og keeper Joacim Heier og la på til 2-0.

Scoringen var 24-åringens fjerde i eliteserien denne sesongen, en bak fjorårets målfangst. Nordkvelle kom til flere sjanser, men hadde et lag rundt seg som ikke gjorde mer enn det måtte for å tukte bunnlaget i eliteserien.

I kampens nest siste ordinære minutt tabbet hjemmeforsvarer Olav Zanetti seg ut, og Nordkvelle plukket opp tilbakespillet til keeper.

En enkel pasning til Ola Kamara, og det sto 3-0.

Strømsgodset er på fjerdeplass i eliteserien, bare fire poeng bak treer Tromsø.

Sandefjord er håpløst fortapt med bare åtte poeng etter 22 kamper. Kun én seier er det blitt, og den kom for over fem måneder siden mot Molde. (©NTB)