Ndure satte norsk rekord

Jaysuma Saidy Ndure med ny norsk rekord på¨100 meter. (Foto: Scanpix).

Senket sin egen norske rekord på 100 meter med ett hundredel.

Ndure endte på sjuendeplass i det sterke feltet i 100-meterfinalen. «Jays» satte sesongbeste allerede i det innledende heatet, som han vant på 10,07.

– Dette var en hyggelig avslutning på sesongen. Jays har vært i god form i hele juli og august, og det har bare vært et spørsmål om å få det ut, sa Ndures trener Olav Magne Tveitå til NTB.

Ifølge treneren var Ndure greit fornøyd med løpet.

– Han sa at det stemte bedre for ham nå enn det har gjort tidligere i år. Han var ålreit fornøyd med gjennomføringen og hadde ikke noe særlig å utsette på noen deler av løpet. Det var jevnt bra i alle faser.

To løp igjen

Ndure skulle egentlig løpt 200-meteren i Rieti, men endte opp med å løpe den halve distansen i stedet.

Nå tar BUL-sprinteren med seg den ferske norske rekorden i bagasjen fram mot sine to siste løp denne sesongen. Først løper han i den kroatiske hovedstaden Zagreb onsdag, før sesongen avsluttes i Polen uken etter. Begge steder løper han 100 meter.

Carter med årsbeste i verden

Jamaicanske Nesta Carter, som var bak «Jays» i det innledende heatet, løp finalen på sterke 9,78. Dermed tangerte Carter årsbeste i verden på distansen. Tiden er identisk med Tyson Gays bestenotering for året, som ble satt i London for drøye to uker siden.

Fem sprintere løp på tider under ti sekunder. Carter satte inn toppfarten i finalen og slo amerikanske Ryan Bailey med ett tidel. Mario Forsythe fra Jamaica og franske Christophe Lemaitre fulgte på de neste plassene. Samtlige satte personlige rekorder. Lemaitres 9,97 er også fransk rekord, og den raskeste tiden satt av en hvit mann.

Det er ikke første gang det settes raske tider i Rieti. I 2007 senket Carters landsmann Asafa Powell verdensrekorden til 9,74 på samme sted. (©NTB)