- Kan ødelegge hæren på fire timer

Israelske soldater på patrulje i Hebron på Vestbredden. (Foto: Scanpix/Reuters)
Israelske soldater på patrulje i Hebron på Vestbredden. (Foto: Scanpix/Reuters)

En libanesisk avis hevder at en amerikansk utsending advarte sjefen for det libanesiske forsvaret om at Israel vil gjennomføre en plan om å ødelegge det libanesiske militæret i løpet av fire timer hvis det blir flere trefninger ved grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske utsendingen skal ha advart Libanon om at dersom landet ikke hindrer en gjentakelse av grensetrefningen som skjedde tidligere denne måneden vil den israelske hæren ødelegge den libanesiske hæren i løpet av fire timer, melder Jerusalem Post.


Rapporten er basert på et innslag på israelsk radio, som siterer den libanesiske avisen A-Liwaa fredag.

Ifølge rapporten skal Frederick Hoff, assistenten til den amerikanske Midtøstenutsendingen George Mitchell, ha sagt til lederen for den libanesiske hæren, Jean Kahwaji, at Israel er klar til å iverksette en plan om å ødelegge alle libanesisk militær infrastruktur i løpet av fire timer, inkludert militærbaser og kontorer, dersom en lignende hendelse gjentar seg.

Tre libanesiske soldater, en libanesisk journalist og en israelsk soldat ble drept da begge sider beskjøt hverandre etter at israelske soldater forsøkte å felle et tre.

FNs fredsbevarende styrke UNIFIL bekreftet senere at de israelske soldatene befant seg på israelsk side av grensen da hendelsen skjedde. Den libanesiske hæren hevdet først at libanesiske skarpskyttere åpnet ild fordi israelerne befant seg på libanesisk territorium.

Personvernpolicy