Iron Maiden topper i 21 land

Iron Maiden topper hitlistene i 21 land. Foto: AP
Iron Maiden topper hitlistene i 21 land. Foto: AP

Iron Maidens nye album «The Final Frontier» selger godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«The Final Frontier» kom ut 16. august og topper nå listene i 21 land. De inkluderer Norge, Saudi-Arabia, Østerrike, Brasil, Bulgaria, Canada, Chile, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Finland, Japan, Mexico, New Zealand, Portugal, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia, skriver plateselskapet EMI i en pressemelding.

Les også: Iron Maiden på sitt aller beste

I USA debuterte albumet på 4. plass på Billboard-listen, som er deres høyeste plassering i landet noensinne.

Det er ikke bare platekjøperne som går av hengslene for hardrockernes nye plate. Iron Maidens nye album er også blitt godt mottatt hos kritikerne, og ble blant annet belønnet med seks av seks mulige stjerner fra ABC Nyheters anmelder da det ble sluppet tidligere i måneden. Konklusjonen var at Iron Maiden aldri har vært i bedre form.

Bandets vokalist og frontmann Bruce Dickinson sier han vil opptre til det siste.

– Hver gang vi starter en turné tenker vi at dette blir den siste. Men mot slutten er vi skuffet og tenker: «Er det slutt nå?» Så vi fortsetter så lenge vi har det moro. Du kan like gjerne avslutte med noe du er glad i. Vi kommer tilbake for å turnere med dette albumet og etter det skal vi forsøke oss på en stor oppsummerende turné – en turné med alle de store slagerne, sier han i et intervju med den britiske avisa The Sun. (©NTB)

Personvernpolicy