Spion-drapet en gåte

En rettsmedisiner (t.v.) ankommer et hus der liket av en britisk spion ble funnet. Foto: Scanpix/AP.
En rettsmedisiner (t.v.) ankommer et hus der liket av en britisk spion ble funnet. Foto: Scanpix/AP.

Videre tester ble torsdag gjennomført på liket av en britisk spion hvis levninger ble funnet i en bag i badekaret hjemme hos mannen selv i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet oppdaget levningene etter Gareth Williams (30) mandag i øverste leilighet i en bygning som ligger nær hovedkvarteret til den britiske utenlandsetterretningen MI6 ved Themsen.

De råtnende levningene var stappet ned i en bag på badet i leiligheten i Pimlico. Politiet mener mannen kan ha blitt drept for minst to uker siden.

Man lykkes ikke å fastslå dødsårsaken ved en første obduksjon onsdag.

Tross spekulasjoner om at han kan ha vært et mål på grunn av arbeidet sitt, sier politiet at de fokuserer etterforskningen om sykkelentusiastens privatliv.

Ikke innbrudd

Etterforskerne mistenker at Williams kan ha kjent drapsmannen, siden det ikke ble funnet tegn på innbrudd i leiligheten.

Williams skulle i løpet av få dager avslutte en ettårig overføring til MI6-hovedkvarteret fra sin jobb ved Storbritannias senter for overvåking av kommunikasjon, GCHQ i Cheltenham, vest i England.

Politiet har gått gjennom mannens mobiltelefon og finanser, samt overvåkingsfilm fra gatene og forretningene nær hans hjem.

Hjemmet hans har blitt grundig gjennomsøkt, og det er frykt for at hemmeligstemplede dokumenter kan ha kommet på avveie.

Familien har beskrevet Williams som en svært privat mann som aldri snakket om arbeidet sitt.

- Stillferdig

Hans fetter, William Hughes, sier: «Sist gang jeg så Gareth var på et familieselskap for noen få måneder siden, og da var alt bra med ham».

«Han var alltid en svært stillferdig person, allerede fra ung alder, men dette er en tett sammenknyttet familie og vi møtes jevnlig ved familieanledninger».

Fetteren sier han ikke kjenner til at Williams noen gang tok med seg en partner hjem, og beskriver ham som en «svært, svært privat person».

Williams påbegynte videreutdanning innen matematikk ved universitetet i Cambridge i 2000, men avbrøt studiene et år senere for å bli med i etterretningstjenesten.

Personvernpolicy