George David Weiss er død

George David Weiss regnes som en av de store låtskriverne i Amerika gjennom 1900-tallet. Foto: Songwriters Hall of Fame
George David Weiss regnes som en av de store låtskriverne i Amerika gjennom 1900-tallet. Foto: Songwriters Hall of Fame

Mannen bak «What A Wonderful World» og «Can’t Help Falling In Love» er død, 89 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Louis Armstrongs kanskje aller mest kjente og kjære ballade «What A Wonderful World» (se videoklipp nederst i artikkelen) ble en suksess over hele verden etter at den ble gitt ut i 1968. Låten er skrevet av George David Weiss i samarbeid med Bob Thiele (1922-1996).

Enken etter George David Weiss, Claire, bekrefter at ektemannen døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Oldwick, New Jersey, mandag denne uka (23. august), melder BBC.

Ledet låtskriverforening

I 1984 ble Weiss innlemmet i Songwriters Hall of Fame, som er låtskriver-versjonen av Rock and Roll Hall of Fame. Weiss var deretter president i den amerikanske låtskriverforeningen Songwriters Guild of America frem til år 2000.

Foruten eviggrønne «What A Wonderful World», skrev Weiss også «Can’t Help Falling In Love» (sammen med Luigi Creatore og Hugo Peretti) som Elvis Presley toppet listene med i 1961. I tillegg er han kreditert som medkomponist på landeplagen «The Lion Sleeps Tonight», som er spilt inn i en rekke versjoner, blant annet med The Tokens og Tight Fit, som begge toppet listene med låten på henholdsvis 1960- og 80-tallet.

Skrev for mange

I tillegg var han involvert som låtskriver i en rekke Broadway-musikaler og filmer, mens artister som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Perry Como, Tom Jones, Mel Tormé og Dinah Washington er blant de mange artistene som har spilt inn sanger signert George David Weiss.

I tillegg til å skrive låter, spilte Weiss også flere instrumenter, og var høyt aktet for å kunne spille fiolin, piano, saksofon og klarinett.

Under andre verdenskrig var han aktiv som militær orkesterleder, som reiste rundt og spilte for soldatene i felten.

Personvernpolicy