Crocodile Dundee får ikke forlate Australia

Paul Hogan, her med sin kone Linda Kozlowski som også er kjent fra «Crocodile Dundee»-filmene, må bli i Australia på ubestemt tid. Foto: Rene Macura (AP Photo)
Paul Hogan, her med sin kone Linda Kozlowski som også er kjent fra «Crocodile Dundee»-filmene, må bli i Australia på ubestemt tid. Foto: Rene Macura (AP Photo)

Australske skattemyndigheter nekter Paul Hogan å forlate landet før han gjør opp et skattekrav pålydende 210 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Paul Hogan (70), som som ble verdenskjent som karakteren Mick Dundee i «Crocodile Dundee»-filmene, bor i USA, men dro til hjemlandet Australia for å følge moren Flo som døde fredag, til graven.

Hevder at inntekter ikke er oppgitt

Nå får han ikke lov til å dra tilbake, fordi skattemyndighetene i landet hevder at han har unndratt å oppgi betydelige inntekter og derfor skylder staten hele 210 millioner i restskatt.

Skatteetaten registrerte Hogans ankomst i sitt fødeland i dét han landet på flyplassen utenfor Sydney, og gjorde skuespilleren oppmerksom på at han ikke får forlate landet før det utestående skattekravet er gjort opp.

Fortvilet og skuffet

Paul Hogans advokat Andrew Robinson er kritisk til metodene som er brukt, og sier at ingen krav har blitt fremlagt for hans klient til tross for at saken har vært til behandling hos domstolene i en periode på over fem år.

- Han er både fortvilet og skuffet over at myndighetene behandler ham som en trussel for flytrafikken, sier han i en kommentar til avisen The Daily Mail.

Myndighetene i Australia betrakter Paul Hogan fremdeles som en australsk borger, til tross for at han har bodd og betalt skatt til USA i mange år. Dokumenter som en ikke navngitt australsk avis sitter på viser at australske myndigheter har registrert Hogan som innbygger i landet i perioden 2002-05. I årene 1995-2002 bodde Paul Hogan i Los Angeles og betalte også skatt til USA.

- De får ikke et øre til!

I forbindelse med at Paul Hogan i fjor tapte en sak i retten om at dokumentene som er knyttet til saken skulle holdes hemmelig og situasjonen ble allmenn kjent, uttalte han i et amerikansk talkshow på TV:

- The taxman will not get a penny more of my money. Come and get me, you miserable bitches!

Personvernpolicy