Knausgård utsatt

Karl Ove Knausgårds fem «Min kamp»-bøker har solgt over 200.000 i Norge. I november kommer sjette og siste del i det spesielle romanprosjektet. (Foto: Berit Roald, Scanpix)
Karl Ove Knausgårds fem «Min kamp»-bøker har solgt over 200.000 i Norge. I november kommer sjette og siste del i det spesielle romanprosjektet. (Foto: Berit Roald, Scanpix)

Sjette og siste del av Karl Ove Knausgårds «Min kamp» skulle ha kommet i august, men er nå utsatt til november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Karl Ove Knausgård skriver fortsatt på boka. Det har tatt litt lenger tid enn planlagt, men vi har avtale om at han skal levere endelig manus 1. oktober. Alt tyder derfor på at den vil være klar til utgivelse i november, og dermed også julehandelen, bekrefter Elisabeth Steen, informasjonssjef i Oktober forlag.

Fra mai til november

Da Knausgård sjøsatte sitt mastodontprosjekt i august i fjor, ble det varslet tre bøker før jul og at den siste av hans seks «Min kamp»-bøker skulle foreligge i mai. Det første løftet ble innfridd, men det har åpenbart gått noe tregere med Knausgård mot slutten.

Først kom meldingen om at sjette del ble utsatt fra mai til august, så til september og nå altså november som ny dato for «Min kamp, bok 6».

Noe som i og for seg ikke er så oppsiktsvekkende, med tanke på det oppsiktsvekkende med et prosjekt på seks bøker på om lag 3000 sider på under ett år.

Utlandet kommer

Opplaget på de fem første «Min kamp»-bøkene har nå passert 200.000 i Norge, og nå kommer også utlandet på banen. Så langt er Knausgårds «Min kamp» solgt til tolv land, og ble til kritikerjubel utgitt i Danmark før sommeren, mens Sverige og Italia står for tur nå i høst.

Karl Ove Knausgård tillater seg også en liten pause i innspurten, ved å delta på Oslo Bokfestival 17 – 19. september. Der skal han lese litt fra sine bøker og bli intervjuet av Dagsavisen-journalist Annette Orre.

Personvernpolicy