Forsøkte å storme NATO-base

Flere tusen demonstranter forsøkte å storme en NATO-base i Afghanistan etter at en afghansk politimann skal ha blitt drept av allierte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrep base i Afghanistan

Tre spanjoler ble drept da en afghansk politimann begynte å skyte på en base nordvest i Afghanistan onsdag.

Etter skyteepisoden prøvde flere hundre afghanere å storme den spanske NATO-basen.

NATO-soldater skjøt og drepte den afghanske politimannen som åpnet ild mot dem under en øvelse på basen i provinshovedstaden Qalay-e Naw i Badghis-provinsen onsdag, ifølge guvernør Dilbar Jan Arman.

To spanske politifolk og en spansk oversetter ble drept da politifolkene drev opplæring av afghanske politirekrutter, opplyser innenriksminister Alfredo Perez Rubalcaba i Madrid.

Drapet på den afghanske politimannen skapte raseri i byen, og flere hundre afghanere aksjonerte senere på dagen mot den spanske basen. En del av basen skal ha blitt stukket i brann.

Noen av demonstrantene hevder soldatene på basen åpnet ild og drepte flere av dem som protesterte. NATO bekrefter demonstrasjonen, men har ikke kommentert hendelsen ytterligere.

– Det er fortsatt skyting i byen, og alle rømmer, og flere tusen mennesker prøver å angripe den spanske basen, sier den lokale innbyggeren Mohammed Rahim til DPA.

Afghanistans president Hamid Karzai har satt 2014 som mål for når afghanerne skal ta over sikkerhetsansvaret i det krigsherjede landet. Flere titusen har meldt seg til tjeneste i politiet eller forsvaret, og NATO har trappet opp arbeidet med å lære opp sikkerhetspersonellet.

Det har imidlertid den siste tiden vært flere tilfeller av angrep mot dem som driver opplæringen. (©NTB)

Personvernpolicy