Er dette morgendagens buss?

Kinesiske myndigheter håper ny superbuss kan bli løsningen på Kinas trafikkproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om kort tid kan kinesiske pendlere reise med en ny type superbuss som frakter passasjerene én etasje over veien, mens biler kan haste raskt av sted under dem.

En prototype av den nye superbussen vil etter planen bli testet ut på en seks kilometers strekning i Mentougou-distriktet vest i Beijing i desember i år.

Det melder det kinesiske nettstedet Global Times.

Se superbussen her

Over 180 kilometer vei kan bli tilpasset den nye busstypen, hvor passasjerene sitter i en egen etasje 220 cm over bakken. Passasjeravdelingen holdes oppe av søylevegger på hver side som former en slags tunnel over veien som bilene kan kjøre gjennom.

Bussen tar således ikke opp noe plass på veien, selv om det må tilrettelegges for spesielle skinner i veikanten. Laserscannere under busskroppen vil varsle bilister som kjører for nært kanten. Det skal også installeres utstyr som skal varsle kjøretøy som er for høye til å passere under bussen.

På den måten håper kinesiske myndigheter å få løst Beijings kolossale trafikkproblemer.

Ifølge ferske tall, er det ventet at fem millioner biler vil rulle på veiene i den kinesiske hovedstaden i desember i år. Fire millioner biler ble passert i desember i fjor.

Dersom det ikke gjøres noe for å få bukt med den sterkt økende trafikken, frykter myndighetene at gjennomsnittshastigheten i Beijing vil kunne krype under 15 kilometer i timen.

Håpet er at de nye superbussene skal frakte mellom 1200 og 1400 passasjerer hver, og at de vil føre til en bilnedgang på 30 prosent.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy