Døde på sønnens konsert

Michael Been (t.h) døde backstage på Pukkelpopfestivalen i Belgia sist torsdag. Her er han sammen med sønnen Robert Been på en tidligere BRMC-konsert.(Foto: www.the-call-band.com)
Michael Been (t.h) døde backstage på Pukkelpopfestivalen i Belgia sist torsdag. Her er han sammen med sønnen Robert Been på en tidligere BRMC-konsert.(Foto: www.the-call-band.com)

Michael Been fra 80-tallsbandet The Call døde før helga på en konsert med Black Rebel Motorcycle Club, hvor sønnen Robert Been er frontfigur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): 60-årige Michael Been var med Black rebel Motorcycle Club (BRMC) på deres pågående Europa-turné som lydmann, da han døde etter et hjerteinfarkt backstage på Pukkelpop-festivalen i Belgia sist torsdag, samme festival som Ou Est Le Swimming Pool-vokalist Charles Haddon hoppet fra mast og døde fredag kveld.

Les også: Sanger hoppet i døden

Michael Been engasjerte seg mer i sønnens band enn vel er normalt for fedre. Ifølge bandets talskvinne Juliana Plotkin hadde Michael Been jobbet mye med BRMC de siste årene, blant annet som medprodusent og lydtekniker på flere av bandets album, inklusive deres ferske «Beat The Devil’s Tattoo», skriver nettavisen Chart Attack.

Følte kallet

Michael Been dannet The Call i Santa Cruz , California i 1980, og var som låtskriver, gitarist og vokalist bandets klare frontfigur. The Call platedebuterte i 1982 og fikk sitt gjennombrudd året etter med oppfølgeren «Modern Romans». De rakk totalt ti album før de satte sluttstrek i 2000. Michael Been ga i tillegg ut et soloalbum i 1994.

En av Beens låter, «Let The Day Begin», ble for øvrig brukt av Al Gore som hans valgkampsang før presidentvalget i USA i 2000. Been spilte også sammen med skuespilleren Harry Dean Stanton i sistnevntes band.

Personvernpolicy