Blodbad i Mogadishu - minst 31 drept

Angrepet på Mona Hotel i Mogadishu kostet 31 mennesker livet. Foto: Scanpix
Angrepet på Mona Hotel i Mogadishu kostet 31 mennesker livet. Foto: Scanpix

Minst 31 mennesker, blant dem seks medlemmer av Somalias nasjonalforsamling er drept i kamper i landets hovedstad Mogadishu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to opprørerne var forkledd som regjeringssoldater og sprengte seg selv i lufta etter angrepet tirsdag mot et hotell som er populært blant somaliske politikere. Hotellet var fullt av politikere og offentlige tjenestemenn.

– Seks av parlamentarikere som bodde på hotellet var blant de døde i angrepet. I tillegg døde fem fra regjeringens sikkerhetsstyrke i operasjonen. Angriperne sprengte seg selv i lufta til slutt, het det i en kunngjøring fra landets informasjonsdepartement.

«Omringet»

Andre kilder setter tallet på drepte parlamentarikere langt høyere.

– De har slaktet ned 15 parlamentsmedlemmer. Vi omringer hotellområdet. Vi ønsker å fakke dem, og soldatene våre er på plass, sa parlamentarikeren Mohamed Hasan på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Øyenvitner forteller at væpnede angripere stormet inn på Mona Hotel, som ligger like ved presidentpalasset og som ble utsatt for et lignende angrep i fjor.

Islamistbevegelsen al-Shabaab innledet mandag en større offensiv i den somaliske hovedstaden. Minst 29 sivile er drept i kampene mellom opprørere og regjeringssoldater, ifølge ambulansetjenesten i Mogadishu.

Kamper

Kampene raste også natt til tirsdag etter at opprørere fra islamistgruppen al-Shabaab angrep militærforlegninger flere steder i Mogadishu.

– Tallet på drepte økte fra 11 til 29 sivile i går, sa Ali Muse i ambulansetjenesten i Mogadishu tirsdag.

Redningsmannskaper har også hentet ut 98 sårede fra flere nabolag, opplyste han. Observatører mener tirsdagens angrep er et nytt bevis for at den somaliske regjeringen og de 6.300 fredsbevarende soldatene fra AU ikke har noen kontroll over situasjonen i landet.

AU-styrken har ikke kunnet gjøre stort mer enn å bevokte flyplassen i hovedstaden og bevokte president Sheikh Sharif Ahmed. Regjeringen er anerkjent av FN, men kontrollerer bare noen kvartaler av Mogadishu, som i år 2000 hadde anslagsvis 1,2 millioner innbyggere. (©NTB)

Personvernpolicy