Ny bademester på Rockefeller

I mai ble Anne Lindmo kåret til "årets programleder". Nå er NRK-profilen klar som ny  bademester på Rockefeller. (Foto: Bjørn Erik Larsen, Scanpix)
I mai ble Anne Lindmo kåret til "årets programleder". Nå er NRK-profilen klar som ny bademester på Rockefeller. (Foto: Bjørn Erik Larsen, Scanpix)

Bokbadet går inn i sin 20. sesong med ny bademester: Anne Lindmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs Anne Lindmo hopper uti med skrekkblandet fryd etter en annen Anne: Selveste Grosvold. Lindmo er selv kjent fra Store studio og Aktuelt, hun er kåret til årets kvinnelige programleder og har fått Gullruten tre ganger.

Ikke desto mindre er hun full av ydmykhet overfor sin forgjenger.

– Anne Grosvold er en slags faglig urmoder for meg, så jeg kjenner på ærbødighet og et hint av prestasjonsangst, sier Lindmo.

Starter med Tove Nilsen

Men hun har et trofast publikum med seg, en løssluppen atmosfære og gode navn på blokka. Først ut er Tove Nilsen og Henrik H. Langeland. Litterære parodier skal Knut Nærum sørge for.

– Bokbadet er et durabelig godt eksempel på hvor bokglade det norske folk er. Det er langt mellom de strenge og forknytte litt-viterne i salen, stemningen er preget av entusiasme og åpenhet, det liker jeg, for jeg er også mer en litteratur-entusiast enn jeg er litteraturviter, sier Anne Lindmo. (©NTB)

Personvernpolicy