Nykänen må i fengsel

Skihopplegenden Matti Nykänen, må i fengsel. Foto: Scanpix
Skihopplegenden Matti Nykänen, må i fengsel. Foto: Scanpix

Den tidligere finske storhopperen Matti Nykänen må sone ett år og fire måneder i fengsel for knivoverfall på kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde på juledagen i fjor, og Birkalands tingrett mener mishandlingen og overfallet var grovt, men retten slo likevel av fire måneder på fengselsstraffen i forhold til aktors påstand.

Det er andre gangen Nykänen må sone for overfall med kniv. Han ble også dømt i 2004 etter å ha gått løs på en bekjent. Den gangen slapp han med å sone vel halve straffen i og med at det var hans første ubetingede fengselsdom. Derfor slapp han ut etter vel et år. Nå må han nok regne med å bli sittende til dommen er ferdig sonet.

Ikke skyldig

Nykänen sa seg ikke skyldig etter tiltalen da saken var for retten. Den gamle storhopperen påsto at han hadde tatt kniven i bruk for å forsvare seg selv. Retten hadde ingen særlig tiltro til forklaringen hans. Nykänen hevdet også at kona ble skadet da begge falt på gulvet i kampens hete.

Matti Nykänen ble den første skihopperen i historien som vant tre OL-gull. Det klarte han i lekene i Calgary i 1988. I tillegg til dette ble han også verdensmester fire ganger.

Men etter at idrettskarrieren var over, har det ikke gått særlig bra med den tidligere hopperen. Han har slitt med store rusproblemer, og sammen med det turbulente og merkelige forholdet han har hatt til kona, har han vært en gjenganger på forsidene til de finske tabloidavisene i mange år. (©NTB)

Personvernpolicy