Under 50.000 soldater

USA har nå under 50.000 soldater igjen i Irak. Foto: REUTERS / Thaier al-Sudani / SCANPIX
USA har nå under 50.000 soldater igjen i Irak. Foto: REUTERS / Thaier al-Sudani / SCANPIX

Flere tusen amerikanske soldater har de siste dagene dratt fra Irak, og USA har nå under 50.000 soldater igjen i det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I dag er tallet på amerikanske soldater i Irak under 50.000 i henhold til president Barack Obamas bestemmelse og som en del av den forsvarlige tilbaketrekkingen av soldater, het det i en uttalelse fra det amerikanske militæret tirsdag.

De amerikanske kampsoldatene skal være ute av Irak innen 1. september, noe Obama lovet da han tok over som president i 2009.

Les også: – USA-styrker i Irak kan settes inn i kamp igjen

Soldatene som blir igjen i Irak, er såkalte støttetropper. De skal først og fremst gi opplæring og råd til irakisk militære. Soldatene har også mulighet til å delta i kamper, men de mangler tunge våpen som kanoner og stridsvogner.

Irak har vært rammet av flere angrep og voldshandlinger den siste tiden. Irakiske politikere og militære ledere frykter hva som vil skje hvis Obama holder løftet om at alle amerikanske soldater skal være ute av Irak innen 2012. (©NTB)

Personvernpolicy