Nordsjø-aksjon avblåst

Den skotske fiskebåten som sendte ut nødmelding i Nordsjøen tirsdag morgen, ligger trygt i sin hjemmehavn. Det var en gammel og trolig mistet nødpeiler som sendte nødsignalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødmeldingen ble registrert like før klokken 8 tirsdag. Rundt en time senere var et redningshelikopter framme ved stedet, 80 nautiske mil (14-15 mil) utenfor kysten av Stavanger. Fiskebåten viste seg imidlertid å være i trygg havn hjemme i Skottland.

– Båten har en ny nødpeilesender, og det var deres gamle sender som avga nødsignal. Vi vet ikke om de har mistet den i vannet eller om det er andre grunner til at den havnet der, sier redningsleder Ola Vaage i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

En slik sender skal egentlig slå ut med en gang den havner i vannet, men Vaage sier det dreier seg om en eldre modell og at den kan ha ligget der en stund før den sendte ut nødsignal.

– Vi må imidlertid få verifisert klart at denne senderen ikke for eksempel er utlånt til en annen båt, før vi avslutter aksjonen. Men det er lite som tyder på det, sier Vaage. (©NTB)

Personvernpolicy