Melding om forlis var falsk

Politiet avblåste raskt redningsaksjonen etter tre personer som ble meldt savnet i Oslofjorden. Innringeren, en mann i 70-årene, befant seg trygt på land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 6.50 fikk politiet melding om at en båt skulle ha gått på grunn og at tre personer skulle være savnet ved Snarøya i Bærum kommune. Store ressurser fra både politiet, brannvesenet og hovedredningssentralen ble satt inn, men aksjonen ble avblåst etter rundt en time.

Melderen var en mann i 70-årene, som viste seg å befinne seg hjemme på Linderud i Oslo øst. Grunnet hans helsetilstand har politiet ikke avgjort om de vil straffeforfølge mannen.

– Han ga overbevisende beskrivelser av at han satt på en holme og frøs. Men etter hvert begynte historien å skurre, og da vi søkte på mobilen hans for å se om han kunne befinne seg på en annen holme, så vi at han var et helt annet sted, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen tror ikke mannen har hatt noen ondsinnet hensikt med å ringe inn den falske meldingen.– Motivet hans er uklart. Vi oppretter formelt en sak, men det blir opp til juristene å vurdere om vi skal gå videre. Det er trolig demens inne i bildet, så han vil uansett få en helsemessig oppfølging, sier han

Personvernpolicy