Flagger ut fordi han blir syk av Norge

John Fredriksen sier han ikke kan bli i Norge når usikkerheten om rammevilkårene er så store. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)
John Fredriksen sier han ikke kan bli i Norge når usikkerheten om rammevilkårene er så store. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Redermilliarder John Fredriksen flagger ut resten av flåten fordi det er blitt for vanskelig å drive fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredriksen planla å flagge hjem noen av sine skip, men i forrige uke ble det kjent at han snur tvert og heller flagger ut de siste norskregistrerte fartøyene i tankflåten.

– Det er riktig at vi planla en liten hjemflagging, i tillegg til de fem som er registrert i det norske registeret. Men etter å ha vurdert rammevilkårene nøye, falt vi ned på at det beste er å flagge ut, ikke inn, sier Fredriksen til VG.

Mannen som troner suverent som verdens rikeste nordmann, sier at avgjørelsen bygger på 30-40 års erfaring med vinglete norske myndigheter.

– Maritime vilkår endrer seg kontinuerlig. Jeg kan ikke bli i Norge når usikkerheten om rammevilkårene er så store. Jeg orker rett og slett ikke mer. Norge er blitt for vanskelig å drive fra. Jeg blir syk av det, sier Fredriksen.

Han sier han savner anerkjennelse for å være en av Norges største arbeidsgivere med anslagsvis 10.000 arbeidsplasser.

– Våre bedrifter i Norge betaler fem til seks milliarder i skatt hvert år, og vi bidrar med tusenvis av arbeidsplasser og verdiskaping, sier Fredriksen – som ikke utelukker at også norske virksomheter innen fisk og oljeindustri kan bli flyttet ut av Norge. (©NTB)

Personvernpolicy