- Reiselederen var hysterisk

Politiet er i ferd med å aksjonere mot bussen som ble kapret i Manila i dag. Norske Terje Korneliussen opplevde dramaet på nært hold. (Foto: Scanpix).
Politiet er i ferd med å aksjonere mot bussen som ble kapret i Manila i dag. Norske Terje Korneliussen opplevde dramaet på nært hold. (Foto: Scanpix).

Norske Terje Korneliussen opplevde gisseldramaet i Manila på nært hold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/MANILA (ABC Nyheter): Norske Terje Korneliussen befant seg tett opptil dramaet som utspant seg i den filippinske hovedstaden Manila i dag hvor en mann kapret en buss og hvorpå åtte mennesker ble drept, syv passasjerer og kapreren.

Korneliussen var ute og spiste med noen venner da politiet aksjonerte, men fikk fra nært hold med seg det aller meste som skjedde før politiet gikk til aksjon.

- Reiselederen for de som satt i bussen kom løpende inn på hotellet jeg bor på og var helt hysterisk. Det var fullstendig kaos her, sier Korneliussen til ABC Nyheter.

Hotellet nordmannen bor på, Waterfront Pavilion Hotel & Casino Manila, ligger like i nærheten av stedet hvor den kaprede bussen befant seg.

Les også: Syv gisler drept

På vei til vannpark

Da politiet i Manila til slutt stormet bussen var nordmannen ute og spiste med noen venner, men fulgte med på TV-sendingene som ble vist.

TV-bildene viste at flere passasjerer kom gråtende ut av bussen hvor de i flere timer hadde vært holdt som gisler.

Før det hele var over snakket Korneliussen selv med en person som var en del av ledelsen for reisefølget som ble angrepet. Han forteller at det var den siste dagen for dem i den filippinske hovedstaden.

- Følget som var i bussen var en del av et større reisefølge som var på vei til Manila Ocean Park da de ble angrepet. Det var flere busser med personer fra det samme følget. De skulle egentlig ha reist hjem senere i dag.

- Jeg fikk også vite at det oppstod panikk i de andre bussene da de fikk høre at det var en buss som var blitt kapret, sier Korneliussen.

To timer i taxi

Korneliussen opplyser til ABC Nyheter at han har vært på ferie og var på vei hjem til Tromsø da han havnet i sentrum for det som har preget nyheten verden over i dag.

Han landet på flyplassen i Manila noen timer etter at bussen var kapret og sier hele byen stod på hodet da man forsøkte å redde de som satt i bussen.

- Jeg har vært fire uker på ferie og landet i Manilla i formiddag. Jeg tok en taxi inn til sentrum av byen, en tur som vanligvis tar 20 minutter tok nå over to timer. Hele «downtown» var avsperret.

- Akkurat nå er det ganske rolig her, men det var ekstremt tidligere i dag, sier nordmannen til ABC Nyheter.

Personvernpolicy