Sanger hoppet i døden

Et av de siste bildene som ble tatt av Charles Haddon i Ou Est Le Swimming Pool. Timer etter denne konserten på Pukkelopp-festivalen i Belgia var vokalisten død. Foto: Bas Bogaerts (AFP Photo/Belga)
Et av de siste bildene som ble tatt av Charles Haddon i Ou Est Le Swimming Pool. Timer etter denne konserten på Pukkelopp-festivalen i Belgia var vokalisten død. Foto: Bas Bogaerts (AFP Photo/Belga)

Vokalisten i det lovende bandet Ou Est Le Swimming Pool hoppet fra telefonmast etter festivalopptreden og døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charles Haddon skal ha hoppet fra en mast av denne typen inne på festivalområdet. Foto: Bas Bogaerts (EPA) Charles Haddon skal ha hoppet fra en mast av denne typen inne på festivalområdet. Foto: Bas Bogaerts (EPA)

(ABC Nyheter): Charles Haddon, vokalist i synthpopbandet Ou Est Le Swimming Pool fra London, som blant annet spilte på Slottsfjell Festival så sent som i forrige måned, hoppet fra en mast på backstageområdet på den belgiske festivalen Pukkelpop og døde da han traff parkeringsplassen på bakken under.

Dødsfallet behandles som selvmord

22 år gamle Charles Haddon klatret fredag opp i en høy telefonmast som befant seg bak hovedscenen inne på festivalområdet utenfor byen Hasselt i Belgia. Belgisk politi behandler dødsfallet som selvmord og sier at sangeren med vilje hoppet fra masten etter å ha klatret opp. Det britiske utenriksdepartementet bekrefter historien, melder BBC.

De to resterende bandmedlemmene i Ou Est Le Swimming Pool, Joe Hutchinson og Caan Capan, sendte i helgen ut en pressemelding hvor de blant annet skriver: «Det er fryktelig trist å bekrefte at vår venn Charlie Haddon er død».

Takker for støtten

På gruppens MySpace-sider forklarer de nærmere:

«Sangeren hadde akkurat opptrådt med sitt band Ou Est Le Swimming Pool på Pukkelpop-festivalen i Belgia. Han var 22 år gammel».

Tremannsbandet var i Europa for å spille på en rekke festivaler før turneen skulle fortsette i Australia på Parklife-festivalen i neste måned.

«Charles Alexander Haddon R.I.P. Takk for alle meldinger og støtte», heter det videre i meldingen til fansen.

Pukkelpop har også bekreftet dødsfallet på sine hjemmesider, hvor de skriver at «Haddon bestemte seg for å ta sitt eget liv etter bandets opptreden på festivalen».

Utpekt som et av årets mest spennende navn

Ou Est Le Swimming Pool skulle også ha spilt på festivalene Frequency i Østerrike på lørdag og på Bestival på Isle of Wight, hvor de også spilte i fjor, i september. I tillegg skulle de ha påbegynt en lengre turné i hjemlandet Storbritannia etter platelansering i oktober.

Trioens debutalbum «Christ Died For Our Synths» skulle etter planen slippes i oktober, og de hadde bare fått gitt ut tre singler innen denne tragedien rammet dem fredag kveld.

Ou Est Le Swimming Pool har den siste tiden vært utpekt som et av de mest spennende nye navnene på den britiske musikkscenen i år og har fått massiv oppmerksomhet i både inn- og utland.

Usikker på fremtiden

Det er usikkert om Joe Hutchinson og Caan Capan vil fortsette karrieren under navnet Ou Est Le Swimming Pool.

Personvernpolicy