Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget

Kristin Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget om den såkalte NOBLE-skandalen. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)
Kristin Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget om den såkalte NOBLE-skandalen. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Kristin Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget om kritikkverdige forhold mens hun var forsvarsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det klart at den tidligere høyrepolitikeren Devold ikke vil bidra til å belyse en rekke alvorlige regelbrudd og kritikkverdige forhold i Forsvaret under hennes tid som statsråd, skriver Klassekampen.

Heller ikke hennes forgjenger, Venstre-politikeren Eldbjørg Løwer, vil møte til høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Medlemmer av komiteen fra SV, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet reagerer på at Devold ikke vil møte, og mener at det bør diskuteres om det skal være pliktig å møte i høringer når man blir innkalt.

Høringen dreier seg om den såkalte NOBLE-skandalen om brudd på Forsvarets anskaffelsesreglement som ble avdekket i en serie artikler i Dagens Næringsliv forrige vinter.

Avsløringene viste at Forsvaret gjennom NOBLE (Norwegian Battle Lab Experiment) inngikk millionavtaler med selskaper i den såkalte OCAS-sfæren om utvikling av systemer for varsling av luftfartshinder, mens det var tette bånd mellom sjefene i NOBLE og OCAS-selskapene. (©NTB)

Personvernpolicy