RBK-backene snudde til seier – igjen

Rosenborgs Roar Strand (th bak ) jubler etter 1-1 scoring mens Moldes Espen Bugge Pettersen kan bare se etter. (tv) under eliteseriekampen i fotball mellom RBK og Molde søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / Scanpix

40 år, seks måneder og 20 dager er ingen alder for superveteran Roar Strand, som startet opphentingen da Rosenborg vendte 0-1 til 3-1 mot erkerival Molde.

Magne Hoseth ga Rosenborg et forferdelig utgangspunkt da han sendte Molde i føringen med en klinisk og frekk avslutning, nesten fra død vinkel, etter 11 minutter.

Men nok en gang skulle Rosenborgs giftige backer bidra til å snu kampen, slik de har gjort i kamp etter kamp denne sesongen. De ni backmålene har hjulpet Rosenborg til seks svært viktige trepoengere i årets seriespill:

2-1 borte mot Molde i serieåpningen 14. mars (Mikael Lustig matchvinner).

3-0 hjemme mot Hønefoss 16. mai (Mikael Dorsin og Lustig scoret to første).

2-1 borte mot Viking 24. mai (Lustig utlignet).

1-0 hjemme mot Sandefjord 3. juli (Roar Strand matchvinner).

2-1 borte mot Lillestrøm 10. juli (Lustig og Dorsin).

Og søndag kveld ble 0-1 snudd til 2-1 mot erkerival Molde etter at Strand og Dorsin scoret hvert sitt mål i første omgang. Steffen Iversen pyntet på resultatet til 3-0, som han gjorde i hjemmeseieren mot Hønefoss 16. mai.

Molde kom best i gang mot erkerival Rosenborg, og tok ledelsen på frekt vis etter 11 minutter. Hoseth fikk ballen fra Daniel Berg Hestad, gikk mot dødlinjen og klinket ballen knallhardt på innsiden av en litt feilplassert Daniel Örlund.

Iskald Strand

Men Roar Strand og Rosenborg svarte på direkten. Knapt tre minutter senere var utligningen et faktum. Venstreback Dorsin slo en markkryper inn i feltet, og Markus Henriksen dyttet ballen videre til Strand som skjøt kontant nede til høyre for Espen Bugge Pettersen i Molde-buret.

Rosenborg var jevnt over det beste laget i første omgang, og etter en snau halvtime kunne Morten Moldskred sendt vertene i føringen da han ble spilt nydelig gjennom av Henriksen. Men Moldskred fomlet akkurat litt for lenge og skuslet bort muligheten.

Like etter fikk Steffen Iversen en gedigen mulighet, men skuddet ble blokkert til corner. Hjørnesparket ble klarert i første omgang, men Rosenborg sto oppe med laget og slo tilbake. Moldskred fikk ballen på kanten og skrudde den knallhardt inn i feltet. Dorsin kastet fram en lang venstrefot og sendte Rosenborg fortjent opp til 2-1. Svenskens tredje seriemål i årets sesong.

I kampens 59. minutt kom Trond Olsen inn for Moldskred. I det påfølgende angrepet satte lyntoget fart på venstresiden og slo knallhardt inn bak backrekken til Molde, slik at Iversen kunne skli Rosenborg opp i en trygg 3-1-ledelse.

Hestad så rødt

Rosenborg fortsatte å styre på Lerkendal, og Molde ble frustrerte. I kampens 78. minutt så Daniel Berg Hestad rødt etter tøft duellspill mot Anthony Annan.

Hestad hisset seg opp og dyttet Rosenborgs ghanesiske landslagsspiller over ende. Dermed var kampen tapt for laget fra rosenes by. Molde er nummer 13 på tabellen etter søndagens serietap, det niende i en svært svak sesong. (©NTB)