250.000 evakuert fra flom i Kina og Nord-Korea

Nærmere 3.900 mennesker er omkommet i flom og jordskred i Kina de siste ukene. Foto: REUTERS/SCANPIX
Nærmere 3.900 mennesker er omkommet i flom og jordskred i Kina de siste ukene. Foto: REUTERS/SCANPIX

Over 250.000 mennesker er evakuert fra flom i det nordøstlige Kina de siste dagene. Også i Nord-Korea er minst 5.000 evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yalu-elven, som utgjør grensen mellom de to landene, har gått over sine bredder på grunn av kraftig regnvær.

Ifølge kinesiske myndigheter er 253.000 mennesker i Liaoning-provisen evakuert i løpet av de siste tre–fire dagene.

Bare i byen Dandong, på grensen til Nord-Korea, er over 94.000 mennesker evakuert fra sine hjem de siste dagene, og veier og kraftlinjer er skylt bort i området, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Hus forsvant

Nærmere 3.900 mennesker er omkommet eller meldt savnet som følge av flom i Kina de siste ukene.

Et ektepar i 70-årene og en mor og hennes sønn mistet livet da huset de bodde i, ble feid av gårde av de strie vannmassene. Deres skjebner var bare fire av svært mange lignende tragedier.

Ifølge avisen Beijing Times er flomkatastrofen i Dandong den verste siden 1949. Kinesiske meteorologer melder at nye skybrudd det kommende døgnet kan gjøre oversvømmelsene enda mer omfattende.

I nabolandet Nord-Korea har over 5.000 mennesker blitt evakuert etter at deler av byen Sinuiju og landområder utenfor er «fullstendig oversvømt», ifølge det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Jordskred

Tidligere i måneden ble landsbyen Zhouqu i den nordvestlige Gansu-provinsen rammet av et jordskred som tok nærmere 1.800 menneskeliv.

I den sørvestlige Yunnan-provinsen letes det fortsatt etter nærmere 70 mennesker etter at kraftig regn forårsaket flere jordskred, mens 23 er bekreftet omkommet. (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy