Endelig Lillestrøm-seier

Åråsen brøt ut i full jubel over Lillestrøms første seier i eliteserien siden 9. mai. Aalesund ble slått 1-0 søndag. (Foto: Erlend Aas, SCANPIX)
Åråsen brøt ut i full jubel over Lillestrøms første seier i eliteserien siden 9. mai. Aalesund ble slått 1-0 søndag. (Foto: Erlend Aas, SCANPIX)

Helt siden 9. mai har Lillestrøm ventet på en seier. Mot Aalesund kom den endelig for «kanarifuglene». Edwin Eziyodawe sikret seieren med sin scoring i det 63. minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fikk Lillestrøm revansj for det forsmedelige 0-3-nederlaget i åpningskampen mot tangotrøyene i årets eliteserie. Lillestrøm skaffet seg også et pusterom i kampen for å holde seg unna nedrykningsstriden, mens Aalesund må innse at medaljene henger enda litt høyere.

– Det var mye positivt selv om vi ikke gjorde en maks kamp. Vi holdt nullen, og bare det er fremgang, sa Frode Kippe til NTB. Han er kaptein for laget som nå har åtte poengs avstand ned til kvalifiseringsplassplass.

Kjedelig kamp

Før Eziyodawes scoring var det lite å glede seg over på Åråsen. Kampen var like underholdende som å se maling tørke. Spesielt ille måtte det være for de tilreisende fra Ålesund, som opplevde å se sitt lag gå av banen uten å ha skapt en eneste målsjanse.

Gjestene kan takke sin keeper Anders Lindegaard for at sifrene ikke ble enda styggere. Han var banens gigant.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var tydelig forbannet over sitt lags spill og gikk direkte i spillerbussen etter kampen. Assistenttrener Kent Bergersen bekreftet at Rekdal hadde hatt lite å glede seg over:

– Dette var rett og slett for dårlig. Vi greide ikke å prestere noen ting mot et Lillestrøm-lag som neppe er 100 prosent fornøyd med det de presterte heller, sa Bergersen til NTB, og la til at det ikke fungerer å bare pumpe ballen opp til Tor Hogne Aarøy.

Fyrtårnmedisin

Lillestrøm hadde nemlig tatt sine forholdsregler mot Aalesunds høytragende midtspiss. Henning Berg må ha følt det knuslete å la bare én tometersmann passe på Aarøy. Han satte derfor inn nok en kjempe, i form av den tidligere Lyn-stopperen Mads Dahm. Aarøy fikk da heller ikke utrettet noe som helst i kampen «fyrtårnene» imellom.

– Vi klarte å stoppe Aarøy, de skapte ikke en eneste målsjanse og endelig klarte vi å vinne en kamp igjen. Det er ti kamper siden, og dette trengte vi for å skaffe oss mer selvtillit foran avslutningen av sesongen, sa Kippe.

Lillestrøm spilte heller ingen stor match, men skapte i hvert fall seks målsjanser og burde vunnet mer enn 1-0. Lillestrøm tok seg opp til 9.-plass på eliteserietabellen med seieren. Aalesund beholder sin 4.-plass, men ligger nå à poeng med Strømsgodset, mens Viking og Start lurer poenget bak. (©NTB)

Personvernpolicy