Sårt tiltrengt Stabæk-seier

Stabæk's Veigar Pall Gunnarson jubler etter å ha satt inn 0-3 under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Stabæk på Aka Arena i Hønefoss søndag  kveld.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Stabæk's Veigar Pall Gunnarson jubler etter å ha satt inn 0-3 under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Stabæk på Aka Arena i Hønefoss søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

En gruppe Stabæk-fans tok beina fatt og vandret til Hønefoss før søndagens 4-0-seier. Kanskje bidro det til klubbens første trepoenger på seks kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden hjemmekampen mot Molde 5. juli (4-3) hadde Stabæk vunnet en seriekamp. Det førte til at nedrykk begynte å virke som en mulighet for de blåkledde.

Borteseieren kan gi avtroppende trener Jan Jönsson litt ro. Klubben klatrer til en tilværelse midt på tabellen, med sju poeng ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass.

– Dette smakte ekstra godt. I dag var vi gode og fikk til angrepsspillet i lange perioder. Nå håper jeg trenden er snudd, sa Jönsson, som også var full av lovord om debutant Marius Helle, som scoret etter tolv minutter i eliteserien.

– Det var herlig å debutere med scoring. Da jeg fikk sjansen i bakrommet var jeg fast bestemt på å sette ballen i nota. Nå håper jeg på tillit i neste kamp, sa innbytter Helle.

Mange bortefans

En skare Stabæk-supportere møtte opp foran det som var en liten skjebnekamp, og hele den ene kortsiden var fylt opp av bortefans. De mest ivrige gikk fra Lommedalen til Hønefoss. Tidlig fikk de se et Stabæk-lag som åpnet offensivt i det supporterne kalte årets viktigste kamp.

Veigar Páll Gunnarsson hadde alle tiders mulighet etter ni minutters spill, og slo også frisparket som Jon Inge Høiland stusset i nettet bare et par minutter senere.

Dobbel Gunnarsson

I åpningskvarteret kom det ene Stabæk-angrepet etter det andre, og innen kvarteret var spilt fikk Gunnarsson nettkjenningen sin. Mikkel Diskerud avanserte flott på høyrekanten, var ikke egoistisk, men ga heller Gunnarsson en ferdigscoret pasning.

Den samme duoen kombinerte flott igjen etter hvilen. Nok en gang kunne Gunnarsson score etter pasning fra Diskerud. Etter at Marius Helle la på til 4-0 begynte Hønefoss-fansen å forlate stadion. De besøkende fra Bærum ble imidlertid værende og hyllet sine helter.

For Hønefoss er tilværelsen stadig mørk. Laget er truet av nedrykk. To seirer og en uavgjort på de siste tre kampene ga håp om en bedre periode, men mot Stabæk stoppet det opp.

– Vi hadde en plan om å nøytralisere Stabæks kjappe overgangsspill. Dessverre lyktes vi ikke med det, sa HBK-trener Tom Gulbrandsen. (©NTB)

Personvernpolicy