Hangeland rettet opp egen feil

Fulhams Brede Hangeland (2. t.h) feirer målet sitt mot Manchester Unitet, her sammen med Bobby Zamora (2. t.v.), John Pantsil (t.v.) og Dickson Etuhu. (Foto: Reuters / Scanpix)
Fulhams Brede Hangeland (2. t.h) feirer målet sitt mot Manchester Unitet, her sammen med Bobby Zamora (2. t.v.), John Pantsil (t.v.) og Dickson Etuhu. (Foto: Reuters / Scanpix)

Brede Hangeland så ut til å bli den store synderen da Manchester United gjestet Fulham, men på overtid rettet han opp eget selvmål ved å score 2-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen er ikke den som scorer oftest. Siden overgangen til Fulham i 2007 hadde han bare scoret en gang før søndagens kamp. Mot United scoret han både på egen keeper og på gjestenes Edwin van der Sar.

– Jeg så på klokken like etter selvmålet og tenkte at jeg hadde fem minutter å gjøre det på. Jeg håpet på en corner, og det var stort å score på den. Jeg følte meg som en synder i noen minutter der. Det er en forferdelig følelse, sa Hangeland til Sky Sports ifølge VG Nett.

Les også: Newcastle med rundens tredje 6-0-seier

To cornermål

United slet med å få senket Fulham, men så ut til å få hjelp av Hangelands legg. Nordmannen var uheldig på Nanis corner seks minutter før full tid og satte ballen i eget nett.

– Jeg følte jeg ikke kunne gjøre noe annerledes. Jeg trodde noen skulle heade, men det skjedde ikke, sa Hangeland.

Dermed så det ut til å bli en trist kveld for forsvarskjempen. Men i nest siste minutt var han på plass i United-feltet, steg til værs og stanget en corner i nettet.

Det hører med til historien at United hadde et straffespark på 2-1, men Nani misbrukte muligheten.

– Jeg fikk en sjanse til å gjøre opp for meg, og det var deilig å score der. Dette viser at vi har stor lagmoral, som vi har vist de siste sesongene, sa nordmannen.

Chelsea alene i tet

Poengtapet til United betyr at Chelsea er eneste lag med full pott etter to runder. Blåtrøyene har også den svært imponerende målforskjellen 12-0 etter to 6-0-seirer.

United åpnet også godt i London. Evigunge Paul Scholes (35) fortsetter å imponere. Søndag scoret han sitt 150. mål for Manchester United.

Scholes har levert svært gode kamper i både Community Shield-seieren og sesongpremieren, og fortsatte mot Fulham på bortebane.

Elleve minutter ut i kampen styrte Dimitar Berbatov en ball fra en corner til ham, og midtbanespilleren hamret den i mål fra distanse.

Scholes debuterte for United med to mål i ligacupen mot Port Vale i 1994. Han trengte 647 kamper på å nå 150 mål.

Simon Davies sto for Fulhams første utligning i det 57. minutt. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Personvernpolicy