Fortsatt et mysterium

Fortsatt kritisk for jente etter bilulykke i Stavanger

Her fraktes et av barna til sykehus. Foto: Pål Christensen / SCANPIX
Her fraktes et av barna til sykehus. Foto: Pål Christensen / SCANPIX

Tilstanden var søndag kveld fortsatt kritisk for en seks år gammel jente som lørdag ble hentet ut av en bil i sjøen på Tasta i Stavanger. Politiet har ingen teori om hva som forårsaket ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den seks år gamle jenta ble sendt til Haukeland universitetssjukehus etter ulykken. Tilstanden var søndag kveld fortsatt kritisk, og hun får behandling ved sykehusets intensivavdeling, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Jenta ble reddet ut av bilen sammen med sine tre år gamle bror og en 17 år gammel gutt. De to guttene ligger på intensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus med kritiske skader. Tilstanden deres var sent lørdag kveld stabil.

Les også: Bil med to barn i sjøen i Stavanger

Det var klokken 12 lørdag at politiet fikk melding om ulykken. Dykkere fra brannvesenet ble sendt til stedet. De hentet ut de tre barna fra bilen som hadde kjørt utfor bryggen på et kaiområde i bydelen Tasta. Politiet anslår at de tre lå under vann i minst 20 minutter. Alle tre hadde hjertestans.

Avhøres ikke

En 26 år gammel mann sto våt og avkledd på kaia da redningsmannskapene ankom stedet. Det er uklart om han var i bilen da den kjørte utfor bryggen, eller om han hadde hoppet ut i vannet for å forsøke å redde barna. Politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt bekrefter at 26-åringen er far til de to minste barna.

– Vi har av menneskelige hensyn valgt å ikke avhøre ham foreløpig. Han er på sykehuset sammen med barna, som svever mellom liv og død, sier Ingebrigtsen til NTB.

Språkproblemer

Politiet har ingen teori om hva som har skjedd, og det skal ikke ha vært noen vitner til selve hendelsen. 17-åringen skal være 26-åringens svoger. Familien kommer opprinnelig fra Burma, og er bosatt i Stavanger. 26-åringen snakker verken norsk eller engelsk, ifølge politiadvokaten.

– Vi jobber med å få tak i en tolk, men faren vil ikke bli avhørt før ut i neste uke, når avhenger av tilstanden til barna. Foreløpig jobber vi med å skaffe oss så mange opplysninger som mulig i forberedelsen til avhøret, sier Ingebrigtsen.

Hun forteller at dykkere, brannmannskaper og andre som kom til stedet like etter ulykken vil bli avhørt i løpet av søndag. Bilen skal undersøkes for å avklare om en teknisk feil kan ha forårsaket ulykken lørdag formiddag. (©NTB)


View Untitled in a larger map

Personvernpolicy