Ofrer landslaget for Stabæk

Jon Knudsen ser ikke bort i fra at han blir med Stabæk ned til 1. divisjon dersom det skulle bli nedrykk på Stabæk - vel vitende om at han da trolig mister plassen på landslaget (Foto: Scanpix).
Jon Knudsen ser ikke bort i fra at han blir med Stabæk ned til 1. divisjon dersom det skulle bli nedrykk på Stabæk - vel vitende om at han da trolig mister plassen på landslaget (Foto: Scanpix).

Dersom Stabæk rykker ned ser Jon Knudsen ikke bort i fra at han blir ned i 1. divisjon - vel vitende om at landslagsplassen mest sannsynlig ryker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Når ti kamper gjenstår står Stabæk i fare for å havne på kvalifisering, eller i verste fall å rykke rett ned fra Eliteserein.

Men skulle det gå helt galt for bæringene kan man likevel se litt lyst på situasjonen.

For landslagskeeper Jon Knudsen utelukker ikke at han blir med bæringene ned èn divisjon - vel vitende om at han da mest sannsynlig kan vinke farvel til landslaget.

- Det der er et veldig vanskelig spørsmål og noe jeg egentlig ikke har tenkt så veldig mye på, men Stabæk betyr så mye for meg og dersom jeg måtte ta valget i dag så hadde jeg blitt med ned, sier han til ABC Nyheter.

- Men da ryker trolig plassen på landslaget, betyr ikke det noe?

- Selvfølgelig gjør det det. Men det vil være uhyre viktig for meg å hjelpe Stabæk tilbake til Eliteserien. Dersom jeg måtte gi et svar i dag så hadde jeg sagt farvel til landslaget. Om det ble en konsekvens av nedrykket, fortsetter han.

Vil søke råd

Jon Knudsen har lenge vært en solid sisteskanse, men det er kun de siste årene at han har tilrevet seg trøye nummer èn på det norske landslaget.

Han stod en god kamp da Norge slo Frankrike med 2-1 på Ullevaal nylig og blir etter alle solemerker Norges førstekeeper i EM-kvalifiseringen som starter med Island bort den 3. september.

Etter at VM i Sør-Afrika ikke lenger var en mulighet i fjor høst, sa 35-åringen til ABC Nyheter at han har fått grønt lys av familien til å satse videre og at EM-2012 i Polen/Ukraina da var det store målet.

De ambisjonene står fortsatt ved lag og skulle de «De Blaa» rykke ned så vil han søke råd om hva han bør gjøre.

- Det er mange ting som henger sammen om det skulle bli sånn at vi rykker ned. Men om det skjer så må jeg rådføre meg med folk om hva jeg bør gjøre. Det er jo ikke slik at man bare kan finne seg en ny klubb. Heller ikke derfor kan jeg si rett ut at jeg bytter klubb ved et nedrykk, sier Knudsen til ABC Nyheter.

Overrasket

Etter 20 spilte eliteseriekamper ligger Stabæk på en svært utsatt ellevteplass med 24 poeng. Ned til Hønefoss på kvalifisering er det fire poeng.

Knudsen medgir at han ikke liker situasjonen og at han er overrasket over det som har skjedd.

- Det har vært mye snakk om skader på sentrale spillere, og jeg tror at det er en viktig årsak til at det har gått som det har gått. Men likevel så burde vi ha unngått dette.

- Jeg er overrasket over at vi ikke har taklet situasjonen bedre fordi vi i så mange sesonger nå har visst meget godt hva som skal til for å gjøre det godt og hva som kreves for å oppnå suksess.

Søndag møter Stabæk Hønefoss i en meget viktig kamp om å unngå degradering fra Eliteserien.

Personvernpolicy