To tatt etter Van Gogh-tyveri

To italienere, en mann og en kvinne, ble pågrepet da de prøvde å forlate Egypt med et Van Gogh-maleri. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
To italienere, en mann og en kvinne, ble pågrepet da de prøvde å forlate Egypt med et Van Gogh-maleri. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Vincent Van Gogh-maleriet som ble stjålet fra et museum i Egypt lørdag, er likevel ikke kommet til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts kulturminister Farouq Hosni hevdet lørdag kveld at to italienske statsborgere ble pågrepet på flyplassen i Kairo idet de forsøkte å smugle ut det stjålne maleriet.

Natt til søndag gikk Hosni tilbake på uttalelsen og viste til at han hadde mottatt uriktig informasjon.

– Informasjonen var ikke korrekt, heter det i en kunngjøring fra Hosnis departement.

– Arbeidet med å gjenfinne maleriet fortsetter, het det videre.

Det stjålne maleriet, som har tittelen Poppy Flowers, er verdsatt til over 340 millioner kroner.

Ifølge Hosni hadde Mahmoud Khalil-museet, som også kan skilte med verk av kjente mestre som Monet, Renoir, Gauguin, Manet og Degas, bare ti besøkende lørdag.

De to unge italienerne som ble pågrepet på flyplassen var blant dem som besøkte museet, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

De to skal ha vært sammen med en gruppe spanske og russiske turister, men det er uklart om tyvene ble fanget opp av museets sikkerhetskamera.

Maleriet som ble stjålet lørdag, ble også stjålet i 1978. Da kom det til rette igjen etter kort tid.

Ett år senere ble en kopi solgt for 270 millioner kroner i London, noe som utløste spekulasjoner og fikk enkelte til å hevde at maleriet som kom til rette i Egypt var en forfalskning. (©NTB)

Personvernpolicy