Storklubbene herjet

Theo Walcott herjet med Blackpool lørdag ettermiddag. (Foto Scanpix.

Lørdagens kamper ble en lek for storklubbene fra London. 12-0 i målforskjell sier sitt om hvor suverene Chelsea og Arsenal var i helgen.

Kampene

Arsenal – Blackpool 6-0 (3-0). A: Theo Walcott (12, 39, 58), Andrej Arsjavin (str. 32), Abou Diaby (49), Marouane Chamakh (83). T: 60.032. Rødt kort: Ian Evatt (31), Blackpool.

Birmingham – Blackburn 2-1 (0-0). Bi: Craig Gardner (57, 71). Bl: Steven Nzonzi (54). T: 21.394.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Everton – Wolverhampton 1-1 (1-0). E: Tim Cahill (43). W: Sylvan Ebanks-Blake (74). T: 37.767.

Stoke – Tottenham 1-2 (1-2). S: Ricardo Fuller (25). T: Gareth Bale (19, 30). T: 27.243.

West Bromwich – Sunderland 1-0 (0-0). W: Peter Odemwingie (81). T: 23.624.

West Ham – Bolton 1-3 (0-0). W: Mark Noble (str. 79). B: Matthew Upson (selvmål 48), Johan Elmander (68, 84). T: 32.533.

Wigan – Chelsea 0-6 (0-1). C: Florent Malouda (34), Nicolas Anelka (48, 52), Salomon Kalou (78, 90), Yossi Benayoun (90). T: 14.476.

Spilles søndag: Newcastle – Aston Villa, Fulham – Manchester U.

Spilles mandag: Manchester C. – Liverpool.

Først fikk Blackpool unngjelde med 0-6-nederlag borte mot Arsenal, før Chelsea i kveldskampen fulgte opp med samme resultat borte mot Wigan. Blåtrøyene står med seks poeng og målforskjellen 12-0 etter to kamper.

Det vitner om en svært imponerende seriestart. Wigan holdt følge i 1. omgang på eget gress, men så rant målene inn bak Chris Kirkland.

Florent Malouda scoret det eneste målet før hvilen, mens skandalespiss Nicolas Anelka scoret to på rappen like etter hvilen. Anelkas første kom etter et vakkert angrep der John Obi Mikels pasningsfot var høydepunktet, mens det andre kom etter at Drogba headet ned et utspill fra Petr Cech.

Drogba var i det hele tatt langt fra egoistisk på banen. Både 4-0 og 5-0 kom etter at kraftspissen ga fra seg en scoringsmulighet, og landsmannen Salomon Kalou takket for tilliten ved å score begge ganger. Til slutt la Yossi Benayoun på til 6-0.

Mens Chelsea utpreger seg med en fantastisk målforskjell, er det stikk motsatt i Wigan. 0-10 er ikke godt etter to kamper.

Walcott med tre mål

Et lag som fikk en pangstart på sesongen, var Blackpool. Men 4-0 over nevnte Wigan ble fort glemt da Theo Walcott og Arsenal ventet lørdag.

21-årige Walcott scoret bare tre mål på tolv kamper i serien i forrige sesong. Nå er han oppe i like mange mål etter to kamper i den nye sesongen. Samtlige tre kom i 6-0-seieren over Blackpool.

– Det som var bra med Theo i dag var at han gjorde de rette valgene i de avgjørende øyeblikkene og var rolig foran mål. Han kunne skyte, men også gi de avgjørende pasningene. Det viser at han er blitt bedre, sa manager Arsène Wenger til BBC.

– Vi skal ha et ord med i laget når mesteren kåres og vil vise det uke etter uke. Ett poeng mot Liverpool og seier i dag er en god start, la han til.

Rødt kort

Kampen om poengene ble mer eller mindre avgjort da forsvareren Ian Evatt ble sendt i dusjen etter å ha taklet Marouane Chamakh som sistemann etter en halvtime. Andrej Arsjavin satte straffesparket i mål, og da ledet Arsenal 2-0 over ti mann.

Stjerneskuddet Walcott hadde ordnet 1-0 etter bare tolv minutter, og han var også mannen som la på til 3-0 etter å ha vist fin ballkontroll like før hvilen.

Abou Diaby puttet 4-0 i annen omgang, før det igjen var duket for Walcott. Chamakh headet inn 6-0 sju minutter før full tid.

Gamsten brente straffe

London-nabo Tottenham slet borte mot Stoke, men fikk med seg 2-1-seier. Gareth Bale scoret begge Spurs-målene, mens Ricardo Fuller rakk å utligne til 1-1 i mellomtiden.

Morten Gamst Pedersen og Blackburn fikk en god start med 1-0 mot Everton forrige helg, men røk på et 1-2-tap for Birmingham lørdag. Gamsten la den målgivende pasningen da Steven N'Zonzi ga gjestene 1-0.

To mål av Craig Gardner sørget imidlertid for at vertene tok en populær hjemmeseier. Gamsten spilte hele kampen og var involvert i mye av det som skjedde offensivt. Kort tid etter hvilen hadde han tidenes mulighet til å ordne 1-0, men straffesparket fra nordmannen ble reddet av Ben Foster.

– Straffen ble utført på briljant vis, men det var en helvetes redning. Dessverre gjorde Foster tre-fire slike redninger. En mann er på alles lepper, og det er Ben Foster, sa manager Sam Allardyce. (©NTB)