Svensk pilot omkom i flyulykke i Tynset

En mann omkom lørdag kveld etter å ha krasjet under landingen av et veteranfly på Tynset flystasjon. Foto: Guril Bergersen / Scanpix.
En mann omkom lørdag kveld etter å ha krasjet under landingen av et veteranfly på Tynset flystasjon. Foto: Guril Bergersen / Scanpix.

Mannen som omkom i flyulykken i Tynset lørdag, var en erfaren, svensk pilot i 60-årene, ifølge politiet. Piloten skulle etter planen ha deltatt i et flystevne i Tynset søndag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om flyulykken klokken 18.30.

– Jeg kan bekrefte at den omkomne var en svensk mann i 60-årene som fløy et svenskregistrert fly. Mer kan jeg ikke si før vi er ferdig med varslingen av de pårørende, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Oppvisningsfly

Flyet var av typen Spitfire og skulle etter planen ha deltatt i en flyoppvisning og utstilling i Tynset i morgen.

Magnar Teigland i Biltema, som eier ulykkesflyet, sier til Dagbladet at han er sterkt rammet etter ulykken.

– Jeg er i sjokk. Piloten er svært erfaren, sier Teigland om vennen som skal ha flere titalls tusen flytimer bak seg.

Sulen forteller at politiets inntrykk også er at mannen var en erfaren pilot. De har overlatt granskingen av stedet til flyhavarikommisjonen.

– Det vi vet, er at ulykken har skjedd under landing av et Spitfire veteranfly på flyplassen i Tynset. Flyet har gått rundt og landet på taket, sier operasjonslederen.

Avbryter trolig stevnet

Sulen tror det er lite sannsynlig at det planlagte flystevnet blir gjennomført søndag.

– Flyplassen er stengt etter ulykken og vil forbli det fram til Flyhavarikommisjonen er ferdig med sine undersøkelser på stedet, opplyser operasjonslederen.

Tynset Flyklubb, som arrangerer stevnet, er en av landets eldste flyklubber og ble stiftet i 1938. Flyklubben har foreløpig ikke ønsket å uttale seg til pressen.

Politiet vet foreløpig ikke mer om omstendighetene rundt ulykken. De er sikre på at ingen andre personer var involvert i ulykken. (©NTB)

Personvernpolicy