Nytt Ezinne-gull tross søvnløs natt

Ezinne Okparaebo hadde ingen problemer med å knuse konkurrentene, som hun etter løpet delte ut klemmer til. Foto: Scanpix / Alf Ove Hansen.
Ezinne Okparaebo hadde ingen problemer med å knuse konkurrentene, som hun etter løpet delte ut klemmer til. Foto: Scanpix / Alf Ove Hansen.

Ezinne Okparaebo stormet inn til 11,71 og vant sitt sjette strake NM-gull etter en søvnløs natt og med kald motvind på stadion i Sandnes fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun kom direkte til NM fra Diamond League-stevnet i Zürich fredag og innrømmet fort at det ikke var noen ideell kombinasjon eller oppladning.

– Jeg sov ikke i natt i det hele tatt og måtte opp klokka kvart på fire for å rekke flyet mitt som gikk litt over sju. Jeg kom hit til Sandnes en time før oppvarmingen skulle begynne, og jeg må innrømme at det har vært en slitsom dag, sa Ezinne Okparaebo til NTB.

Hun var som vanlig, helt suveren. Sølvet gikk til Siri Eritsland, men hun ble slått med 44 hundredeler og fikk 12,15. Det forteller om en overlegen seier.

– Det var kaldt her og oppladningen var langt fra ideell, men det var et helt greit løp jeg presterte, sa Okparaebo som tidligere i sesongen har satt norsk rekord flere ganger. Bestetiden hennes er 11,23 sekunder som hun klarte i EM i Barcelona, der hun tok fjerdeplassen i 100-meterfinalen for kvinner.

Viktig å unngå skader

– Jeg kom hit til Sandnes for å løpe for klubben min i NM. Jeg ville gjerne vise meg fram for publikum også, for det er jo ikke så ofte jeg løper her i landet, sa Okparaebo som ikke la skjul på at målet selvsagt var å forsvare seieren fra i fjor.

Hun er Norges desidert beste sprinter, men under NM kommer hun ikke til å stille på flere distanser. Hun har allerede bestemt seg for å stå over både 200 meteren og stafetten.

– Jeg må bare innrømme at jeg ikke har krefter til å løpe mer her i NM nå, men det kommer til å bli to-tre løp til før sesongen er slutt ute i Europa, sa BI-studenten litt hemmelighetsfullt.

– Dere vil få vite mer om hva det dreier seg om når det nærmer seg, men jeg regner med at jeg kommer til å stille i løp sammen med verdens beste flere ganger før det er slutt for i år, sa Okparaebo til NTB.

Kongepokal

Ezinne Okparaebo sa at hun verken tenkte på tiden eller en eventuell kongepokal da hun løp fredag.

– Det eneste som var av betydning for meg nå var å vinne, ingenting annet, understreket hun.

Trolig er 11,70 sekunder på 100 meter for svakt til å komme i betraktning når juryen skal dele ut kongepokalen for kvinner. En veldig dårlig oppladning og søvnløs natt på grunn av deltakelsen i Zürich torsdag får ta skylden for det, men det virket ikke som om Okparaebo lot seg merke med det.

– Nei da, kongepokalen tenker jeg ikke på i det hele tatt, men det er klart det hadde vært moro å vinne den, sa hun før premieutdelingen i Sandnes fredag kveld.

Første dag av NM i friidrett ble preget av kaldt og regnfylt vær og uten de helt store resultatene. (©NTB)

Personvernpolicy