Jorda fra 183 millioner kilometers avstand

Slik ser jorda og månen ut fra en avstand på 183 millioner kilometer. (Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)
Slik ser jorda og månen ut fra en avstand på 183 millioner kilometer. (Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

Dette bildet er tatt fra en romsonde 183 millioner kilometer unna jorda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er romsonden Messenger som har tatt dette bildet, som viser jorda (til venstre i den røde sirkelen) og månen (til høyre), slik de ser ut fra en avstand på 183 millioner kilometer, melder Videnskap.dk.

Til sammenligning er avstanden mellom jorda og sola omtrent 150 millioner kilometer, skriver NASA i en pressemelding.

På bildet fremstår jorda og månen som lyspletter på en mørk bakgrunn med stjerner.

Selv om bildet er vakkert og tankevekkende, er det ikke det ikke skjønnhet og perspektiv som var hensikten med å ta bildet, heter det videre i pressemeldingen.

Bildet er nemlig en del av søkingen etter såkalte vulcanoids – asteroider som kretser mellom sola og Merkur.

Så langt er ingen slike asteroider blitt oppdaget, men Messenger-sonden, som er på vei til Merkur, har bedre mulighet til å oppdage slike enn noe annet romfartøy har hatt hittil, ifølge NASA.

Hele bildet fra romsonden Messenger ser du under. Klikk på bildet for større format.

Jorda og månen ser du nede til venstre i bildet. (Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)Jorda og månen ser du nede til venstre i bildet. (Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

Personvernpolicy