Slo ikke alarm

Det er lagt ned blomster på kaia i Skjernøy der båten til de danske ungdommene lå. (Foto: Kjell Inge Søreide / SCANPIX)
Det er lagt ned blomster på kaia i Skjernøy der båten til de danske ungdommene lå. (Foto: Kjell Inge Søreide / SCANPIX)

Redningsmannskap fant båten som lå med kjølen opp, men trodde den hadde slitt seg fra fortøyning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 17-tiden onsdag fant redningsskøyta Hvaler en båt som lå med kjølen opp, før det ble kjent at danskene hadde havarert utenfor Mandal.

– Den virket gammel og i dårlig forfatning. Det første vi tenkte var at det bare var en av de mange båtene som driver til sjøs her ut. Det er jo så mange av dem her, sier Kjell Isungset, som var om bord i skøyta til VG Nett.

Etter å ha søkt på stedet i to timer, avsluttet mannskapet letingen rundt båten. Det ble ifølge VG funnet fjellsko og fiskekasse på stedet.

Først senere fikk mannskapet beskjed om at båten de fant tilhørte de forulykkende danskene.

Avsluttet søk

Letingen etter danskene ble avsluttet torsdag kveld uten funn, og natt til fredag ble det ikke foretatt søk.

Operasjonssentralen i Agder politidistrikt opplyser til NTB at det i løpet av fredag formiddag skal holdes et møte der politiet skal diskutere hva som skal skje videre i saken.

Eventuelle videre søk vil kategoriseres som søk etter antatt omkomne personer. Med andre ord regner politiet ikke med at de fire danskene er i live.

De fire savnede danske mennene er 22, 23, 24 og 25 år gamle.

To svømte i land

Det var onsdag ettermiddag i 14-tiden at de fire danskene sammen med to andre dansker forliste da den lille båten kantret utenfor Skjernøya ved Mandal.

To dansker kom seg til lands med livet i behold. Den ene av dem, Søren Thuesen (24) brukte flere timer på å svømme en strekning på rundt 7 kilometer for å ta seg fram til folk og varsle om ulykken.

Ingen av de seks danskene hadde med seg redningsvester da de la ut på fisketur i den 14-15 fot store båten i 12-13-tiden onsdag ettermiddag. Det var mye vind i området. (©NTB)

Personvernpolicy