Trues på livet

Wyclef Jean snakket i går ut om sitt presidentkandidatur med The Associated Press (AP). Der fortalte han blant annet om at han har fått drapstrusler. Foto: Ramon Espinosa (AP Photo)
Wyclef Jean snakket i går ut om sitt presidentkandidatur med The Associated Press (AP). Der fortalte han blant annet om at han har fått drapstrusler. Foto: Ramon Espinosa (AP Photo)

Wyclef Jean har gått i skjul etter at han har mottatt drapstrusler i kjølvannet av sitt presidentkandidatur i Haiti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Hiphop-musikeren Wyclef Jean sier til nyhetsbyrået AP at han har sett seg nødt til å gå i skjul på grunn av drapstrusler som kommer i kjølvannet av at han for kort tid tilbake lanserte seg selv som kandidat til å overta som president i sitt jordskjelvrammede fødeland Haiti.

- Jeg har mottatt en rekke advarsler, blant disse en telefonsamtale hvor jeg ble bedt om å komme meg ut av Haiti, forteller han.

Les også: Wyclef Jean stiller i presidentvalget i Haiti

Kritisert av kolleger

Musikerens planer om å lede den lille nasjonen i Karibien har også blitt kritisert hos kolleger i underholdningsbransjen. Blant annet har hans tidligere makker i hiphop-bandet The Fugees, Pras Michel og skuespilleren Sean Penn begge gått hardt ut mot Jeans kandidatur.

- Jeg ønsker å klargjøre at jeg er veldig glad i Wyclef, men han er ikke kvalifisert til å bli den nye statslederen i Haiti. Hans patriotiske engasjement er udiskutabelt ekte nok, men han er ikke skikket til å innta en presidentrolle, forteller Pras Michel til BBC.

Utsatte offentliggjøringen

Den offisielle valgkomiteen i Haiti har utsatt offentliggjøringen av hvem som får lov til å stille som presidentkandidat i landet til 20. august. I en pressemelding skriver de at de har hatt behov for mer tid til å vurdere hvorvidt de påmeldte kandidatene er politisk egnet til å kunne stille til valg.

Wyclef Jean er blant dem som ikke innfrir lovverket i Haiti som krever at kandidatene må ha bodd i landet i fem år på rad. Dette kravet innfrir ikke rapperen, som har bodd i USA i mange år.

Mange kandidater

Etter at fristen gikk ut 8. august har mer enn 30 kandidater meldt sin interesse for å stille opp som presidentkandidat i det karibiske øyriket. Haiti sliter fremdeles med ettervirkningene etter de brutale naturkreftene som slo til under jordskjelvet i januar, hvor det til nå er registrert mer enn 250 000 dødsofre.

Hvem som får lov til å still til valg i Haiti offentliggjøres altså i morgen, 20. august, og selve presidentvalget finner sted 28. november.

Personvernpolicy