Eksklusiv Lennon-boks

«John Lennon's Box Of Vision» kommer i begrenset opplag og er i salg fra 4. oktober. Boksen kan imidlertid allerede nå forhåndsbestilles. Foto: promo (Yoko Ono Lennon/boxofvision.com)
«John Lennon's Box Of Vision» kommer i begrenset opplag og er i salg fra 4. oktober. Boksen kan imidlertid allerede nå forhåndsbestilles. Foto: promo (Yoko Ono Lennon/boxofvision.com)

John Lennons 70-årsdag feires med «John Lennon's Box Of Vision».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC nyheter): John Lennon ville ha rundet 70 år 9. oktober 2010. I den anledning kommer det en eksklusiv samleboks som inneholder en mengde Lennon-effekter, dog ingen musikk.

Begrenset opplag

«John Lennon's Box Of Vision» kommer i et nummerert opplag på 7500 eksemplarer, og boksen inneholder blant annet en 166 siders innbundet bok med coverdesign både fra Lennons soloplater og fra de han laget sammen med kona Yoko Ono. Boksen inneholder også reproduserte fotografier av platecovre i full størrelse, den komplette utgaven av coverdesign til albumet «Wedding Album», samt en kalenderutgave av «Live Peace In Toronto 1969».

I tillegg inneholder «Box Of Vision» en såkalt «catalography» bestående av en guide til etterlatte dikt og tekster signert Lennon, pluss reproduksjoner av annonser og håndskrevne notater som John Lennon skrev i forbindelse med innspillinger av platene «Double Fantasy» og «Milk And Honey».

Ingen musikk

Selv om boksen ikke inneholder noe musikk, følger det med et oppbevaringssystem som er spesialkonstruert for å huse alle John Lennons offisielle utgivelser på CD. For dem som vil samle egne opptak av Lennon selv, får man også med to tomme DVD-er og en CD-R som er spesialdesignet for å arkivere opptak etter eget ønske.

Det er Yoko Ono selv som står bak designet og ideen til boksen, og dette skal ifølge BBC angivelig være hennes måte å hylle sin avdøde ektemann på. I forbindelse med lanseringen av «John Lennon's Box Of Vision» skal hun ha sagt at hun synes det er en hyggelig gest å kunne tilby fansen noe annet enn The Beatles-materiale og musikken som fansen allerede har kjøpt i et eller annet format.

Kan forhåndsbestilles

Selv om «Box Of Vision» kun kommer ut i et begrenset opplag, vil det være mulig å forhåndsbestille boksen på nettstedet BoxOfVision.com. Prisen du må ut med for samlerobjektet er $99,99, som tilsvarer kr. 615,62 målt mot dagens kurs, eller €120,99 (959,45 NOK). Boksen vil offisielt være i salg fra 4. oktober.

I fjor ble for øvrig en tilsvarende boks med effekter fra John Lennons tidligere band The Beatles, «The Beatles Box Of Vision», lansert parallelt sammen med de nyrestaurerte utgavene av bandets offisielle studioalbum. Førsteutgaven av opplaget er for lengst utsolgt, men flere utgaver er laget for etternølere som ønsker å fylle opp bokhyllen.

Personvernpolicy