De skal få Norge til å le

Harald Eia (t.v.) og Bård Tufte Johansen i Storbynatt, Radioresepsjonen på TV og kjendiser som skal dirigere Kringkastingsorkesteret under ledelse av Espen Beranek Holm er litt av det TV-seerne kan glede seg til på NRK i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Harald Eia (t.v.) og Bård Tufte Johansen i Storbynatt, Radioresepsjonen på TV og kjendiser som skal dirigere Kringkastingsorkesteret under ledelse av Espen Beranek Holm er litt av det TV-seerne kan glede seg til på NRK i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Lettbeint, flirende, humrende og skrålende. NRK satser på humor denne høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): En av høstens TV-nyskapninger har allerede en stor tilhengerskare med seg fra radio. I Radioresepsjonen har Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim skapt et verbalt univers av det de selv beskriver som lettbeint underholdning.

Nå tar trioen steget fra lyd til levende bilder.

Det blir bilder!

Sagen, Sagen og Tjøstheim vil ikke si så mye om hvordan de har forberedt seg på overgangen fra et typisk verbalt uttrykk til noe som også skal fungere på fjernsyn.

– Den største overgangen blir at vi går fra et knøttlite radiostudio til et flott og lyst TV-studio. Så nå blir det bilder i tillegg, sier Tore.

– Vi er vist ganske visuelle i oss selv. Vi har fått høre at det holder, sier Steinar.

Mens Bjarte forsikrer at det fortsatt kommer til å bli mye fjolling.

– Idioter

Radioresepsjonens fans var ikke umiddelbart og udelt fornøyd med at gjengen i vår ble tatt av lufta for å forberede høstens TV-produksjon.

– Vi ble omtalt som idioter. Og vi ble truet med boikott. For med færrest mulig seere skulle NRK tvinges til å flytte oss tilbake til radio. Men nå er stemningen i ferd med å snu på nettstedet vårt, sier Bjarte Tjøstheim om fansens reaksjoner.

Faste poster

Tore og Steinar og Bjarte lover at flere av figurene fra radiouniverset blir med over på skjermen. Faste poster som «postkasse» skal bli med videre, flere figurer skal være med på flyttingen, men det blir også nytt innhold.

– Vi har stor tro på nye poster som singer/songwriter-posten, «vi syr klær til hverandre»-posten og videokunstposten, sier trioen som i oktober debuterer med det første av tolv ukentlige programmer onsdager på NRK 3.

Skåber i Maridalen

På hovedkanalen NRK 1 følger Linn Skåber opp suksessen med serien «Hjerte til hjerte» der hun satte forlaget Gyldendal på hodet. Nå skal hun ha en rolle i det tradisjonelle Maridalsspillet i Maridalen i Oslo.

Problemet er bare at rollen viser seg å være mindre enn hun hadde sett for seg ...

Skåber kommer på skjermen torsdager fra 2. september, sammen med blant andre Jon Øigarden og Janne Formoe.

Talk og dating

Denne høsten er også Harald Eia og Bård Tufte Johansen tilbake på skjermen. Humorduoen skal redde høsttunge tirsdags- og torsdagskvelder med et dagsaktuelt talkshow på NRK 1 fra november. Gjester i studio, husband og satire loves i programmet Storbynatt.

Egnet til å fremkalle latter skal også Sigrid søker kjæreste være.

30 år og singel legger Sigrid Bonde Tusvik ut i verden for gjennom seks programmer hver onsdag på NRK 3 å teste ut ulike former for dating. Alt i jakten på drømmemannen.

Gullrekka lever

Heller ikke denne høsten endrer NRK på sitt vinnerlag fredag kveld. Gullrekka fortsetter på NRK 1 med Beat for Beat, Nytt på nytt og gjester i stolen hos Skavlan.

Knut Nærum og Jon Almås drar inn ikke mindre enn åtte vikarer som veksler på å steppe inn for Linn Skåber, mens Ivar Dyrhaug har gjort avtale med gjester som A1, Didrik Solli-Tangen og Elisabeth Carew.

Klassisk reality

En annen nyhet denne høsten sørger Espen Beranek Holm for. Han er programleder for Maestro, der åtte kjendiser hver uke får i oppdrag å dirigere Kringkastingsorkestret.

Hver uke stemmes en av deltakerne, Mia Hundvin, Petter Schjerven, Christian Borch, Aslak Borgersrud, Jenny Jenssen, Johannes Joner, Phung Hang og Hilde Louise Andersen, ut.

– Jeg er med fordi jeg har hørt at folk som liker klassisk tjener mer penger enn folk som driver med hiphop. Kanskje dette blir tidenes raskeste klassereise, sier Borgersrud.

Personvernpolicy