Fattige svenske barn fetere enn de rike

Den svenske professoren krever at myndighetene gjør mer for å bekjempe problemet med overvekt blant barn.. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Den svenske professoren krever at myndighetene gjør mer for å bekjempe problemet med overvekt blant barn.. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Barn fra fattige svenske familier sliter oftere med overvekt enn barn fra mer velstående hjem. Barnas vekt og dermed deres helse er langt på vei et klassespørsmål, viser ny statistikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En studie i det medisinske tidsskriftet Läkartidningen viser at det er nær sammenheng mellom sosial tilhørighet og fedme. Professor og ekspert på barnefedme Claude Marcus ved Karolinska institutet i Stockholm er opprørt over utviklingen.

– Vi kan ikke godta at barn av foreldre uten store økonomiske ressurser skal måtte lide fordi mamma og pappa ikke helt vet hvordan de skal håndtere situasjonen. Situasjonen er ekstrem og uakseptabel, sier Marcus ifølge Dagens Nyheter.

Han ser likevel lyspunkter i situasjonen, het det på Stockholm-avisens nettsider onsdag.

– Barnefedme har fått mye oppmerksomhet i mediene, velstående og høyt utdannede foreldre setter seg inn i spørsmålet, og det er bra, mener Marcus.

Den svenske professoren krever at myndighetene gjør mer for å bekjempe problemet med overvekt blant barn. Han etterlyser tydeligere regler om kosthold og mosjon i førskolen, i barneskolen og på skolefritidsordningen. (©NTB)

Personvernpolicy