Nytt søk på funnstedet i Nedre Eiker

Funnstedet ved Hagatjern i Nedre Eiker vil bli gjennomgått nok en gang med en søkshund. Foto: Scanpix
Funnstedet ved Hagatjern i Nedre Eiker vil bli gjennomgått nok en gang med en søkshund. Foto: Scanpix

Analysen av tennene til den døde ved Hagatjern er et stort skritt på vei mot identifisering, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker. Onsdag vil politiet gjennomsøke funnområdet igjen hvis været bedrer seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det regnet i Nedre Eiker onsdag formiddag, men dersom regnet gir seg, vil området bli gjennomgått nok en gang med en søkshund.

– Vi leter etter alt som ikke skal være der, det vil si at vi ikke leter etter noe bestemt, sier Sorte til NTB.

Området ved den populære badeplassen er fortsatt sperret av etter funnet av en død person lørdag.

Les også: Håper på Kripos-svar om få dager

Flere savnede personer er allerede sjekket ut i identifiseringsarbeidet, det vil si at deres profil ikke stemmer med analysen av tennene på den døde.

Tannanalysen var klar tirsdag. Nå venter politiet på svar på prøver som er sendt til utlandet. Svarene vil vise hvor gammel mannen var og når han døde.

Politiet har fått inn om lag 20 tips, og de fleste gjelder folk som er savnet. Også politifolk som har jobbet med uløste forsvinningssaker, tar kontakt.

– Det er en stor påkjenning for pårørende som kanskje tror at den de savner kan være funnet nå. Så vi prøver å ringe pårørende med en gang vi kan avkrefte at det dreier seg om en bestemt person, sier Sorte.

Les også: Politiet tror levninger kan tilhøre gjestearbeider

Det er ID-gruppa i Kripos som søker gjennom registeret over savnede personer i Norge. Tannmaterialet som ble funnet, er i så god forfatning at det er godt håp om å identifisere den døde dersom man finner riktig kort i registeret, ifølge lensmannen. (©NTB)

Personvernpolicy