Var sikker på mål

Rade Prica mener Rosenborg har et godt utgangspunkt foran returkampen mot FCK. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.
Rade Prica mener Rosenborg har et godt utgangspunkt foran returkampen mot FCK. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.

Rade Prica var sikker på mål da han kom igjennom på stillingen 2-0 åtte minutter før full tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 3-0 ville Rosenborg så godt som vært klar for gruppespillet i mesterligaen.

– Jeg var sikker på mål, og da den gikk i stolpen var jeg sikker på at Mos skulle ta returen, sier Prica og sikter til innbytter Mushaga Bakenga.

Men Bakenga, som først spilte fri Prica, gikk på baken. Og bare to minutter senere var Københavns redusering et faktum.

Les også: RBK åpnet med seier

– Det er selvsagt litt bitter, men vi vinner kampen. Hadde vi vunnet 3-0 ville vi hatt veldig gode sjanser, erkjenner spissen.

Han mener likevel Rosenborg er favoritt til avansement foran returoppgjøret i Parken om åtte dager. 2-1 fra hjemmemøtet gir RBK et brukbart utgangspunkt.

– Det er fordel oss. Vi har nesten ikke tapt borte de to siste årene, minner Prica om.

Rosenborg spilte sin 34. kamp uten tap tirsdag kveld, klarer de å runde 35 neste onsdag – er de videre til det lukrative gruppespillet.

Feilberegnet

Mushaga Bakenga som ble 18 år forrige uke fikk 25 minutter for Trond Olsen – og skapte to store sjanser for Rosenborg. På den siste kunne han selv punktert til 3-0, men ballen spratt ikke som forventet etter Pricas stolpeskudd.

– Jeg kunne bidratt med mål. Jeg så ballen gikk mot stolpen og forsøkte å plassere meg riktig i forhold til returen. Men ballen fikk en stuss, og da sto jeg feil, erkjenner Bakenga.

Han mener det nå er helt åpent hvem som vinner slaget om Norden.

– Vi skal være tålmodige og holde opp det gode spillet vi viste i perioder i dag. Hvis vi får et mål, er vi i boks, tror unggutten.

Bedre i Parken

FC Københavns midtbanespiller Thomas Kristensen erstattet kaptein Hjalte Nørregaard i dagens kamp – et offensivt trekk av Ståle Solbakken som ikke betalte seg i 1. omgang. Kristensen ble overrasket over det solide Rosenborg-presset de første 25 minuttene.

– Vi klarte ikke å demme opp for de lange ballene. Rosenborg trykket voldsomt og vant andreballene. Heldigvis fikk vi korrigert oss. Vi skal være bedre i Parken. Men Rosenborg kan spille på resultatet og vil nok satse på kontra, tror Kristensen.

Personvernpolicy