Moren pågrepet etter bortføringen i Åmli

Moren til de to jentene som ble bortført i Åmli, er pågrepet. Jentene på 13 og 14 år er tatt hånd om av barnevernet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.
Moren til de to jentene som ble bortført i Åmli, er pågrepet. Jentene på 13 og 14 år er tatt hånd om av barnevernet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.

Moren til de to jentene som ble bortført i Åmli, ble pågrepet tirsdag ettermiddag. Jentene på 13 og 14 år er tatt hånd om av barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen meldte seg selv for politiet i Tønsberg ved 14.30-tiden tirsdag.

– Hun er pågrepet og siktet for ulovlig inntrenging, bortføring og tvang, sier jourhavende politijurist Vanja Bruvold i Agder politidistrikt til VG Nett.

Kvinnen satt tirsdag ettermiddag i avhør.

– Jeg går ut fra at hun vil bli sittende i arresten etter avhøret, slik at vi får gjennomgått hele saken. Deretter vil vi eventuelt vurdere om vi skal fremstille for varetektsfengsel på grunn av bevisforspillelse, sier Bruvold.

De to søstrene er tatt hånd om av barnevernet etter at moren tok dem med dit tirsdag.

Sju siktet

Ytterligere sju personer er siktet etter at de to jentene ble bortført fra faren sin i Åmli i Aust-Agder natt til mandag.

Da de sju trengte seg inn i huset, skal faren ha blitt lagt i bakken, slått, bundet og sparket, ifølge Dagbladet. Kidnapperne skal også ha hatt med seg en øks.

Konflikt om hvem av foreldrene som skal ha den daglige omsorgen for jentene, skal være bakgrunnen for bortføringen, og politiet i Agder har vært involvert i konflikten tidligere.

– Ikke kidnapping

Moren mener det ikke er snakk om kidnapping, siden hun har den daglige omsorgen for døtrene. Hun sier jentene skulle ha kommet tilbake til henne for tre dager siden etter å ha tilbrakt sommerferien hos sin far.

Ifølge kvinnens advokat Tone Skalpe Bjørnli var ikke moren bekymret for en eventuell siktelse før hun ble pågrepet.

– Det tror jeg ikke hun frykter. Moren har den daglige omsorg for barna, opplyste Bjørnli til Fædrelandsvennens nettutgave tirsdag formiddag. Hun mener jentene ikke kommer til å returnere til faren.

De sju andre som er pågrepet, er siktet for ulovlig inntrengning, ulovlig tvangsbruk, vold under særdeles skjerpende omstendigheter og bortføring, eller medvirkning til dette. De ble avhørt mandag ettermiddag og kveld.

To av de siktede er brødre av jentene, mens de andre er familiemedlemmer og venner.

Personvernpolicy